Fokus: Stor eller lille mobil – hvilken er bedst?

Huawei er under pres fra USA, Android 11 er så småt på vej og kampen om den store eller kompakte mobil er blusset op. Her er uges Fokus, hvor vi også svarer på jeres gode spørgsmål.

Fokus: Stor eller lille mobil – hvilken er bedst?

Endnu en uge, endnu en omgang Fokus. I denne uge tager vi hul på snakken om den kommende version af Android, Android 11, og battler om store versus små mobiltelefoner. Har Huawei nu fået dødsstødet? Vi snakker om fremtiden for den kinesiske elektronikgigant.

Se også: Flere videoer på Teknofil

Skal mobilen være stor eller lille?

I lang tid er mobiltelefonen vokset og vokset, men nu er en spiller kommet på banen, som har smidt brænde bålet: iPhone SE 2020 – den lille, “billige” og lynhurtige iPhone. Skal telefonen være stor eller lille og kompakt? Der er fordele og ulemper ved begge dele. I videoen herunder taler vi om netop disse.

Læs også: Test af Apple iPhone SE 2020

Den lille mobil har nogle klare fordele. Den er ikke bare lettere at have i lommen eller i tasken, den er også lettere at enhåndsbetjene. Til dem der hverken spiller, ser video eller arbejder meget på mobilen, så kan den kompakte mobil klart anbefales. Også til træning giver det mening med en kompakt mobil, for dens lavere vægt og størrelse kan tydeligt mærkes på armen ved løb eller i baglommen ved cykling.

Den store mobil har ligeledes nogle fordele. Ser man meget video, Youtube, spiller spil, ser på billeder og meget andet, så er det uden tvivl en bedre oplevelse med en større skærm. De store mobiltelefoner bliver derudover ofte udstyret med større batterier, og det betyder selvføgelig længere batteritid.

Læs også: Test: OnePlus 8 Pro – En af årets bedste

Herunder er vores bud på de bedste store mobiltelefoner lige nu.

Bedste små telefoner:

  • iPhone SE til 3.700 kroner
  • Samsung Galaxy S10e til 4.400 kroner
  • Sony Xperia XZ2 Compact til 4.000 kroner

Bedste store telefoner:

  • Samsung Galaxy S20 Plus til 8.000 kroner
  • OnePlus 8 Pro til 7.000 kroner
  • iPhone 11 Pro Max til 8.500 kroner

Se også: Find de bedste mobil-priser

Android 11: hvem, hvad og hvor

Google har godt gang i udviklingen af næste store Android-version, Android 11. Android 11 er netop nu i fjerde udgave af en udvikler udgave, hvorefter der senere vil komme i beta. Det forventes klar engang i tredje kvartal i år. I videoen snakker vi om alt det nye, hvornår det kommer og hvilke mobiler der får det.

Læs også: Android 11: Hvad er nyt, og hvem kan få opdateringen?

Huawei i jerngreb og seerspørgsmål

I denne uges Fokus taler vi også Huawei, som endnu engang presses af USA og Præsident Donald Trump. Huawei siger selv, at de bliver holdt i et jerngreb. Kan de klare sig igennem det?

Som sædvanligt svarer vi på seernes gode spørgsmål.