Sådan får du mere lagerplads på din smartphone [TIP]

Har du brug for mere lagerplads, så er der her nogle hurtige tips, som kan give nyt liv til din smartphone

Sådan får du mere lagerplads på din smartphone [TIP]

Brokker din telefon sig over for lidt diskplads, eller vil du gøre plads, så din smartphone er klar til en stor system opdatering a la Android LiOS 8 eller Nokia Lumia Denim?

Så er der her nogle gode idéer til, hvordan du hurtigt får fjernet de mest overflødige filer, som bare ligger ubrugt og optager plads. Uanset om du har Android, iPhone eller Windows Phone, så kan du under indstillinger finde en menu, hvor du kan se hvor meget plads der er til rådighed, og hvad der optager mest lagerplads.

Nokia Lumia 1020

Start med video og billeder

Vil du bruge så kort tid som muligt, på at frigøre lagerplads, så kig blandt dine video’er. Optager du mange små filmklip med din smartphone, så er der gode chancer for, at det ikke er dem alle der er lige bevaringsværidge.

Har du et potent smartphone kamera i stil med Nokia Luma 1020 eller Sony Xperia Z2 der kan skyde med henholdsvis 40 og 20 megapixels, så fylder billeder i fuld opløsning hurtigt en hel del.

Selv telefoner med 5mpix kamera kan opleve, at hukommelsen bliver fyldt af billeder og videoer, så gennemgå galleriet for billeder der er uskarpe, skæve eller hvor motivet ikke blev ordentligt foreviget.

Hvis du vitterligt ikke nænner at slette noget, så kan et køb af et sd-kort være en god investering, forudsat at din smartphone kan læse sd-kort. Ellers kan back-up på din computer eller til en af de amnge sky-tjenester også være en god løsning, for så kan du slette video’er på din smartphone, men stadig nyde videoerne en gang i mellem.

Beats, Headset, HTC One X, Musik
Foto: Mobilsiden.dk

Musik og apps fylder også

Bruger du kun Spotify eller WiMP, så er dette afsnit ikke så brugbart, med mindre du har mange offline playlister. En sang fylder nemt 3Mb stykket, så det kan være tid til at sortere i hvilke offline sange du reelt hører.

Uanset om det er offline sange fra musiktjenester, eller sange gemt lokalt på din smartphone, så skulle du måske gennemgå ældre playlister. De sange du hørte på din RUS-tur i 2006 er måske ikke så relevante længere. Er det stadig nødvendigt med fem forskellige remixes af “Boten Anna”, her i 2014?

Kan du slette en hel playliste med 100 sange, så er det hurtigt 3-400Mb fri plads, som kan være det en opdatering mangler for at kunne installere sig.

Ligesom musikfiler, så fylder de fleste apps ikke så meget enkeltvis, men mange bække små, giver stor å. Vi har det med at afprøve mange apps, men bruger kun et fåtal, så der kan også være en del plads at vinde, ved at kigge på alle de app du har downloaded gennem tiden.

Slet de ubrugte systemfiler

Når du har kigget billeder, musik og apps igennem, burde du have fået fjernet en god del plads, ellers har du næppe været grundig eller konsekvent nok. Et sidste sted hvor du også kan fjerne en del megabytes, er i dine midlertidige filer, også kendt som “cache”.

Det er filer som bliver gemt af styresystemet, men som ikke bliver brugt hver dag. Det kan være billeder fra internettet, som systemet har ville downloade, for at vise dem hurtigere næste gang du ser dem, men det kan også være filer fra en systemopdatering, som for længst er udateret.

Ved at rydde din chache, kan man hurtigt fjerne en del plads, men med tiden har cachen det med at vokse sig stor, så det kan være et godt tip at rydde cachen en gang i mellem.

Hvis du har fulgt disse tips, men ikke nænnet at slette nogen filer, så har denne artikel trods alt givet en tur ned ad nostalgiens gade med gamle minder.

Hvor meget plads fik du frigivet?