Sådan får du styr på Huawei telefoners strømstyring [TIP]

Oplever du også at dine apps pludselig stopper eller bliver frakoblet fra bluetooth på din Huawei telefon? Sådan kan du løse det.

Sådan får du styr på Huawei telefoners strømstyring [TIP]

På Mobilsiden.dk har vi været rigtig glade for de seneste Huawei telefoner. Huawei Mate 10 Pro fik fx 5,5 ud af 6 stjerner og Honor 9 fik 5 ud af 6. Huawei’s hardware er lækker og kvaliteten er i top, men hvor de til tider kan halte er på softwaren. Der kan være lidt stavefejl her og der, men den mest irriterende ting er strømstyringen. Huawei har en meget aggresiv tilgang til strømstyringen af telefonen. Dvs. apps som ligger og kører i baggrunden meget hurtigt kan blive lukket ned. Tit er det fint nok, fordi så holder batteriet jo længere. Men andre gange kan det være ret uheldigt og ganske utilfredsstillende.

Hvorfor lukker min Huawei apps ned hele tiden?

Jeg har efterhånden brugt en del Huawei telefoner, og det har været sammen problem på dem alle sammen… og udelukkende har jeg haft disse problemer på Huawei telefoner. Lad mig give nogle eksempler på hvad det kan være; Oplever du at Endomondo eller andre tracking apps lukker ned efter noget tid? Så er det fordi din Huawei telefon har lukket app’en ned for at spare strøm. Kan du ikke finde din Chromecast i hjemmet? Så er det fordi din Huawei telefon har lukket app’en ned for at spare strøm. Oplever du at den taber forbindelsen til en Bluetooth enhed? Du forstår nok hvor jeg vil hen nu. 

Læs også: Huawei Mate 10 Pro – masser af kvaliteter [TEST]

Hvis kan fx ikke kan finde sin Chromecast i hjemme, så kan en genstart af telefonen fixe det… for en kort stund. Jeg har tit skulle genstarte min Huawei telefon flere gange dagligt for, at kunne forbinde til min Chromecast. Men der findes en permanent løsning på problemet og her er en kort guide til at løse det.

Først skal du diagnosticere hvad dit problem er. Hvilken app oplever du lukker ned? Er det Chromecast der er blevet problemet, så er det Google Home app’en der skal fokuseres på. I guiden her tager vi udgangspunkt i Endomondo app’en.

Jeg har personligt sørget for, at en hel del apps ikke bliver lukket ned på min Huawei, og vil lige påpege, at jeg efter dette ikke har oplevet nogen nedgang i batteritiden på telefonen.

Sådan slår du manuel strømstyring til

Gå ind i “indstillinger” på din Huawei mobil. Herefter trykker du på undermenuen “Programmer”, hvorefter du får du lang liste over alle installerede apps på din enhed. Find den app som du har problemet med. I dette tilfælde Endomondo. Tryk på Endomondo og find punktet “Batteri”. Herefter trykker du på “Start” og en popup viser dig nu, at telefonen lige nu selv administrerer den pågælgende app. Fjern fluebenet i “Administrer automatisk”. Sørg herefter for at alle tre punkter er aktiveret. Det gælder “Auto-start”, “Sekundær start” og “Kør i baggrunden”. Tryk herefter på “OK” og så er du færdig. Følg evt. billedguiden herunder:

Huawei strømstyring
Step 1: Tryg på “Programmer” under Indstillinger og du kommer hertil. Foto: Mobilsiden.dk
Huawei strømstyring
Step 2: Find menupunktet ” Batteri”. Foto: Mobilsiden.dk
Huawei strømstyring
Step 3: Tryk på menupunktet “Start”. Foto: Mobilsiden.dk
Huawei strømstyring
Step 4: Lige nu står telefonen for styringen af denne app. Fjern “fluebenet” i “Administrer automatisk”. Foto: Mobilsiden.dk
Huawei strømstyring
Step 5: Sørg for at alle tre punkter er aktiveret og tryk derefter på “OK”. Foto: Mobilsiden.dk

Vi håber du får gavn af tippet. Det har personligt hjulpet mig meget. Fra at skulle genstarte min telefon dagligt (og samtidig brokke mig højlydt), til at den kører uden problemer.

Temaet er ikke slut

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. mobilsiden har bragt sagen videre. 13/2/2018 fik historien nyt liv med fortællingen om Nye billeder: Her er Huawei P20 med tre bagkameraer – Den videre beretning kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..