Samsung Galaxy S22 kan få 200 megapixel kamera

Samsung Galaxy S22 rygtes fra flere sider at få 200 megapixel kamera. De mange megapixel giver mening og kan løfte S22 over konkurrenterne.

Samsung Galaxy S22 kan få 200 megapixel kamera

Samsung Galaxy S22 kan få et kamera med svimlende 200 megapixel – det svarer til tæt på en fordobling af, hvad vi hidtil har set i en mobil. Det er i hvert fald, hvad flere uafhængige rygter siger om den næste topmodel i Samsungs S-serie.

Samsung Galaxy S22 kan få 200 megapixelkamera

Kameraet modulet med 200 megapixel får samtidig fem kameramoduler. Det skulle være udviklet i samarbejde med japanske Olympus.

Den ene af sensorerne består af 50 megapixel RGBW (rød, grøn, blå og hvid).

Der er i øvrigt også rygter om, at Samsung arbejder på en 600 megapixel kamerasensor, men vi skal betydeligt længere ud i fremtiden inden vi får den at se i et kommercielt produkt.

Se også: Find de bedste kameratelefoner

Skal bruges til at tage bedre billeder

Hvis du undrer dig lidt over, hvad man skal bruge 200 megapixel til, så er det for at optimere på billeder taget i for eksempel dårlig belysning. Teknikken kaldes for pixel binning og udnytter det lys, der kommer ind i kameraet på den mest optimale måde. Det giver bedre billedkvalitet på billedet tager i mørke for eksempel.

200 megapixel kan også bruges til at forbedre zoom-mulighederne. Med 200 megapixel vil man kunne zoome rigtig meget ind på et billede uden at det går ud over billedkvaliteten.

Samsung har behov for et stort løft

Samsung har behov for at steppe op på kamerafronten. Huawei har netop scoret ny topplacering hos DxOMark med deres P50 Pro. Den scorer hele 18 point højere karakter for billedkvalitet sammenlignet med Samsung Galaxy S20 Ultra.

Det er en voldsom stor forskel og en forskel der ikke burde være mulig og det er i hvert fald en streg i regningen hos Samsung – tæt på ydmygende, at Huawei kan levere så meget bedre kvalitet sammenlignet med sydkoreanernes bedste kameratelefon.

Se også: Nyheder om Samsung