Sådan redder du en våd mobil [TIP]

Er din mobiltelefon blevet udsat for vand og fugt, så har vi lavet guide til hvordan du kan redde den fra permanent skade.

Sådan redder du en våd mobil [TIP]

De fleste mobiler er ikke glade for vand. Kombineret med denne sommers vejr og efteråret der nu er over os, så er der en vis sandsynhed for, at nogle af os for udsat mobilen for vand. I mange tilfælde klarer mobilerne det uden problemer, selv dem der ikke er vandtætte, men nogle gange går det galt. Når det er gået galt hvad gør man så egentlig for, at prøve at redde mobilen fra at dø? Her har vi samlet nogle tips til hvordan du bedst kan sikre, at telefonen ikke får en vandskade.

Sådan redder du mobilen fra at drukne

1.
Det allerførste du gør (og som du sikkert gør helt per automatik) er at få mobilen op ad vandet hurtigst muligt. Jo kortere tid den er der, desto mindre sandsynlig for, at væsken har nået ind til mobilens indmad. I dag er der ikke mange telefoner, hvor batteriet kan pilles ud, men kan man det på din, så gør det.

2.

Fjern hukommelseskort, simkort og hvad der ellers er af løsdele i din telefon.

iPhone 6s vand test
Prøv ikke det her derhjemme…

3.
Tør telefonen grundigt af med en klud der ikke fnugger. Dvs. ikke køkkenrulle eller toiletpapir, men fx en (tør) karklud. Husk af fuger og kanter, så den er så tør som muligt.

4.
Sæt IKKE batteriet i endnu. Selvom det er fristende at se om den virker. Hvis du gør det er der risiko for at den kortslutter, for der kan nemt være fugt eller væske gemt inde i mobilen.

5.
Find en frysepose frem og kom ris i den. Herefter lægger du mobilen i posen og lukker den og lader den ligge i 1-2 dage ved stuetemparatur. Undgå at udsætte mobilen for varme. Dvs du må ikke lægge på den radiatoren, smide den i microbølgeovnen eller føntørre den. Det kan nemlig skade komponenter i mobilen. Risene skal nok sørge for at opsuge eventuel væske i mobilen, men det skal have lov at tage sin tid. Så vær tålmodig.

Held og lykke herfra 🙂