Sådan rengør du din mobil [TIP]

Render du også rundt med en mobiltelefon, hvor skærmen er fyldt med aftryk efter fedtede fingre? Her er nogle tips til korrekt rengøring.

Sådan rengør du din mobil [TIP]

Din smartphone følger sikkert med dig overalt – din trofaste partner. Så meget som vi i dag bruger vores telefoner, så bliver de også utroligt hurtigt beskidte at se på. Først og fremmest på selve displayet, som man jo logisk hele tiden trykker, swiper og bevæger fingeren på. Men i dag er det også blevet en trend med telefoner udført i glas på både forside og bagside, hvilket resulterer i en lige så grim bagside som forside på telefonen. Men hvordan rengører man den bedst og hvad må man og må ikke rengører den med? Læs med her.

Hvad du gerne må

Den bedste og sikreste måde, at rengøre skærm og resten af telefonen, er med en såkaldt mikrofiber klud. Med en mikrofiber klud undgår du at ridse skærmen, som andre klude uheldigvis kan gøre. Mikrofiber klude har samtidig den fordel, at de ikke kun får telefonen til at se ren ud, men de fjerner samtidig også de fleste bakterier, der skulle side på den.

Mikrofiber klude har samtidig
den fordel, at de ikke kun får

telefonen til at se ren ud, men de
fjerner samtidig også de fleste
bakterier… 

Er du stadig ikke helt tilfreds med resultatet, så kan du tage skridtet videre med opvaskemiddel og en lille smule vand. Dvs. du kan fugte hjørnet af mikrofiber kluden og komme en smule sæbe på. Men undgå for meget vand. Efter du har rengjort den med den fugtige del af kluden, skal du fjerne vand og sæberester med den tøre del af kluden .

Læs også: Sådan får du styr på Huawei telefoners strømstyring [TIP]

Mikrofiber kluden kan du rengøre med sæbe og lunket vand, hvorefter du hænger den til tørre. Husker du at rengøre den, så undgår du at eventuelle ting sidder i den, som så ender med at ridse din telefon.

Et andet hurtigt tip til en af de trendy glastelefoner, kunne være at komme et cover på den. Så slipper du for et grim og fedtet bagside.

Hvad du ikke må

Først og fremmest så skal du undgå rengøringsmidler, som indeholder alkohol og ammoniak. Det kunne fx være et produkt som vinduesrens. Det ødelægger den behandling, som telefonen har fået fra fabrikken. Det er en behandling som bl.a. gør aftryk fra fedtede fingre mindre tydelige.

Undgå også at bruge håndklæder, viskestykker, papir eller andet. Der er nemlig stor risiko for at din skærm bliver ridset.

Det eneste du reelt har brug for er en mikrofiber klud. Så sikre du en ren og ridsefri mobiltelefon.

Læs også: Sådan redder du en våd mobil [TIP]