Apple Watch Series 3 eller Apple Watch SE – hvilket er bedst?

Skal man vælge det billigste Apple Watch Series 3 eller det nye lidt dyrere Apple Watch SE - hvilket ur er bedst? Vi sammenligner de to smartwatches og finder det bedste køb.

Apple Watch Series 3 eller Apple Watch SE – hvilket er bedst?

Apple Watch er en spændende lille gadget, som på håndleddet giver mange gode funktioner. Vil du gerne have indkommende notifikationer og opkald direkte på dit håndled, følge med i din sundhed, måle dine skridt og træningspas og meget mere, så er Apple Watch oplagt. Men nu bliver valget af et Apple Watch pludselig meget sværere, for der er nu hele tre at vælge i mellem. I denne artikel sammenligner vi de to billigste versioner, Apple Watch Series 3 og det nye Watch SE, og finder ud af hvilket er bedst.

Læs også: Apple lancerer Watch Series 6 og et billigere Watch SE

Watch SE er nyest, Watch Series 3 er billigst

Apple Watch SE er netop lanceret og er klart det nyeste af de to smartwatches. Apple Watch SE arver mange ting fra Apple Watch Series 4 og 5, men til en billigere pris. Dog ikke helt så billigt som Apple Watch Series 3, som nu er det billigste Apple-smartur. Ved første øjekast ser de to ure identiske ud, men der er faktisk en hel del forskelle – dem kigger vi nærmere på herunder. Først et kig på prisen.

Pris på Apple Watch SE og Watch Series 3

Apple Watch SE starter ved 2.299 kroner for 40 mm urkasse og 2.599 for 44 mm urkasse. Vil du dertil gerne have indbygget 4G-forbindelse, så er prisen henholdsvist 2.699 kroner og 2.999 kroner.

Apple Watch Series 3 koster fra 1.699 kroner for 38 mm urkasse og 1.999 for 42 mm urkasse.

Læs også: Sådan får du eSIM til dit smartwatch

Skal du vælge Apple Watch SE eller Series 3?

Der er fordele og ulemper ved de to smartwatches. Vælger du et Apple Watches Series 3, så er der penge at spare. Derudover er Watch Series 3 også en mindre ur og fylder dermed mindre på håndleddet. Men her stopper fordelene ved Apple Watch Series 3 fremfor Apple Watch SE.

For vælger man Watch Series 3 over Watch SE, så går man glip af nogle af de vigtigste funktioner, heriblandt eSIM. eSIM giver mulighed for, at man med en indbygget mobilnetværksforbindelse kan bruge uret uden at skulle have forbindelse til en iPhone. Apple Watch Series SE har også en større og bedre skærm, langt bedre ydelse, mere præcis pulsmåling, en højdemåler samt mere lagerplads til sange mm.

Så står valget mellem Apple Watch Series 3 og Watch SE, så er det bedste valg Apple Watch SE. Har du allerede et Apple Watch Series 4 eller 5, så ser vi ingen grund til at opgradere endnu.

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

Forskelle ved Apple Watch SE og Watch Series 3

Her kan du se forskellene på Apple Watch SE og Apple Watch Series 3:

Apple Watch SE Apple Watch Series 3
Di­men­si­oner og vægt 44 x 38 x 10.4 milli­meter
36 gram
42.5 x 36.4 x 11.4 milli­meter
53 gram
Skærm 1,78 tommer LTPO OLED 1,65 tommer OLED
Chip­set Apple S5 Apple S3
RAM og lag­ring 1 GB RAM

32 GB lagerplads

768 MB RAM

16 GB lagerplads

eSIM Ja Nej
Bat­te­ri Ukendt mAh (op til 18 timer)

Trådløs opladning

341 mAh (op til 18 timer)

Trådløs opladning

Sensorer Accelerometer, gyro, pulsmåler (2nd gen), barometer, always-on højdemåler, kompas Accelerometer, gyro, pulsmåler, barometer
Vejledende pris

2.299 kroner (40 mm) og 2.599 (44 mm)

eSIM: 2.699 (40 mm) og 2.999 kroner (44 mm)

1.699 kroner (38 mm) og 1.999 kroner (42 mm)

Læs også: Test af Apple Watch 4

Temaet følges op

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 16/4/2020 fortsatte vi fortællingen med artiklen om iPhone SE 2020 eller iPhone 11 – her er det bedste købKlik her for at åbne artiklen.. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om esim finder du her. .