Hent din medicin i bokse med SMS-kode
Region Hovedstaden har sat medicinbokse op på seks hospitaler, så regionens borgere kan hente deres hospitalsudleverede medicin på alle tider af døgnet med SMS-kode.
Medicinboksene fungerer stort set som de pakkebokse, der allerede i dag bliver benyttet af mange. Man får tilsendt en kode på SMS, som man låser sig ind til sin hospitalsudleverede medicin med.
Se også: Hvordan kan AI revolutionere sundhedsvæsenet?
SMS med kode og lokation til medicinboks
Patienterne modtager sammen med koden information om, hvor medicinen kan afhentes. Med kode og anvisning kan en pårørende eller ven også hjælpe med at hente medicinen, hvis man ikke selv er i stand til det.
Beslutningen om at sætte medicinbokse op på regionens hospitaler blev taget allerede tilbage i 2020. Målet var at gøre det lettere for patienter at hente deres medicin, så det ikke skulle ske på faste tidspunkter, men når det passer patienten bedst.
”Hvis man som eksempelvis kroniker jævnligt skal forbi et hospital for at hente sin medicin, så er det ikke altid let at få skemaet til at gå op. Derfor er jeg glad for, at vi med de opsatte medicinbokse kan hjælpe til lette hverdagen og gøre det lettere at være patient i regionen,” fortæller Christoffer Buster Reinhardt (C), formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.
Region Hovedstaden oplyser, at udlevering af medicin via boks og SMS-kode for eksempel er en mulighed for patienter i behandling for gigt, sklerose, kroniske tarmsygdomme, hiv/aids, transplanterede patienter og kræftpatienter.
Se også: Hvordan påvirker teknologi menneske og samfund?
Hent medicin på tværs af hospitaler
En vigtig detalje er, at man også kan hente sin medicin på tværs af hospitaler.
Hvis man går til undersøgelse på Herlev Hospital, men bor på Amager, kan man tage forbi Amager Hospital og hente sin medicin i pakkeboksen der.
Se også: Mobilabonnement med fri SMS
Frigør tid til personalet
Et andet formål med denne medicinboksene er også at frigøre mere tid til personalet.
Opgaven med pakning af medicin foregår centralt på regionens apotek og det betyder, at medarbejderne på de seks hospitaler sparer tid, som de i stedet kan bruge på patienter i ambulatoriet, lyder det.