Google investerer i konkurrent til ChatGPT og præsenterer Bard

Google har investeret 300 millioner dollars i selskab, der konkurrerer med OpenAI's ChatGPT - og er samtidig klar med egen chatbot, Bard.

Google investerer i konkurrent til ChatGPT og præsenterer Bard

Google skal efter sigende have investeret omkring 300 millioner dollars i startup-selskabet Anthropic for at styrke sin position på det voksende område generativ AI.

Financial Times fortæller, at Google har købt ti procent af selskabet, en investering der kommer i kølvandet af andre af de store tech-virksomheders træk for at øge sin indflydelse hos mindre selskaber, der arbejder med udviklingen af AI.

Se også: Telefoner med smartest brugerflade

Fungerer på samme måde som ChatGPT

Anthropic blev grundlagt i 2021 og har allerede fået 700 millioner dollars ind i investeringer, primært fra hedgefonde. Præcis som OpenAI arbejder de med at udvikle en generativ AI, en teknologi der kan skabe content af høj kvalitet ud fra blot en kort beskrivelse.

OpenAI har fået på det seneste fået meget opmærksomhed takket været den store popularitet, som selskabets chatbot ChatGPT har fået.

Microsoft har fornylig annonceret en investering OpenAI til en værdi af flere milliarder dollars over en periode af nogle år.

Se også: Hvordan bliver fremtiden med kunstig intelligens?

Claude eller Bard

For Google er det attraktive ved Anthophic selskabets AI-assistant Claude, der siges at kunne blive en konkurrent til ChatGPT, men endnu ikke er lanceret offentligt.

Googles CEO Sundar Pichai har dog også netop publiceret et blog-indlæg om en ny AI-tjeneste, som Google kalder for Bard. Pichai skriver blandt andet om Bard:

“For to år siden afslørede vi næste generation af sprog- og konversationsfunktioner, der er drevet af vores Language Model for Dialogue Applications (forkortet LaMDA). Vi har arbejdet på en eksperimentel AI-tjeneste til samtaler, der er drevet af LaMDA, som vi kalder Bard. Og i dag tager vi endnu et skridt fremad ved at åbne den for betroede testere, inden vi gør den mere bredt tilgængelig for offentligheden i de kommende uger.

Bard har til formål at kombinere bredden af verdens viden med kraften, intelligensen og kreativiteten i vores store sprogmodeller. Den trækker på oplysninger fra internettet for at give friske svar af høj kvalitet. Bard kan være et afløb for kreativitet og et startskud til nysgerrighed, så du kan forklare nye opdagelser fra NASA’s James Webb-rumteleskop til en 9-årig eller lære mere om de bedste angribere i fodbold lige nu og derefter få øvelser til at opbygge dine færdigheder”.

Om Bard overtager stafetten fra Claude eller om de kommer til at fungere sideløbende og med forskelligt fokus, står ikke klart.

 

Opfølgning på artiklen

Emnet er stadig aktuelt. Steen Jørgensen kunne ikke slippe historien. 8/2/2023 kom den efterfølgende historie med en artikel om ChatGPT har IQ på 83 – langt under gennemsnittet – Nyheden kan læses her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om chatgpt..