Chipfabrik til 75 milliarder kroner tæt på godkendelse i Europa

En ny chipfabrik i Tyskland er tæt på at blive godkendt og den skal primært bruges til at producere chips til bilindustrien.

Chipfabrik til 75 milliarder kroner tæt på godkendelse i Europa

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, bedre kendt som TSMC, er tæt på en godkendelse fra selskabets bestyrelse om at bygge en chipfabrik i Tyskland.

Fabrikken er en del af landets investering på 150 milliarder kroner for at udvikle dets lokale halvlederøkosystem.

Se også: Test af elbiler

Chipfabrik skal deles med Bosch, Infineon og NXP

Den tyske regering vil selv investere godt 37 milliarder kroner i fabrikken, der skal ligge i Dresden, og som TSMC skal dele med Bosch, Infineon og NXP i et samarbejde, det skriver Reuters.

TSMC har forhandlet med Tyskland om en fabrik i landet siden 2021, skriver Reuters. Fabrikken i Dresden skal primært bruges til at producere chips til bilindustrien.

Selskabets bestyrelse forventes at godkende byggeriet på et møde i dag onsdag, og derefter skal TSMC underskrive en aftale med myndighederne i Berlin for at formalisere finansieringen af byggeriet.

Derefter skal den endelige beslutning tages af EU Kommissionen. Det er i skrivende stund ikke oplyst, hvornår man regner med, at den nye chipfabrik ventes at stå klar.

Se også: Hvad laver de største tech-giganter?

75 milliarder kroner afsat til Intel-fabrik

Ud af Tysklands investeringspulje på små 150 milliarder kroner, er cirka 75 milliarder kroner afsat til at støtte byggeriet af Intels fabrik i Magdeburg.

Intel og den tyske regering underskrev tilbage i juni i år en aftale, der betyder, at den amerikanske virksomhed vil bruge tæt på 225 milliarder kroner på at bygge en chipfabrik Magdeburg, efter at Tyskland har lovet at dække en tredjedel af den nødvendige investering.

Intels fabrik ventes at starte produktionen om fire eller fem år.

En anden investering fra statens side på i alt cirka 5,6 milliarder kroner går formentlig til et fælles R&D-center for den tyske leverandør af bildele ZF Friedrichshafen og den amerikanske chipproducent Wolfspeed.