ASUS lancerer ROG Phone 8 og 8 Pro – gaming i fokus

ASUS har annonceret gamingtelefonerne ROG Phone 8 og 8 Pro med en 165 Hz skærm, den nyeste Snapdragon-chip og selvfølgelig en masse gamingfunktioner.

ASUS lancerer ROG Phone 8 og 8 Pro – gaming i fokus

Er du gamer og holder du af gaming-relaterede funktioner såsom effektiv nedkøling, når du spiller spil? Eller hvad med de visuelt tiltalende RGB-lys? Hvis ja, så har ASUS netop annonceret en ny flagskibstelefon, som nok vil være fristende for dig.

I den nye ASUS ROG Phone 8 og 8 Pro er det nemlig gamerne, der er målgruppen.

Læs også: Samsung præsenterer Galaxy S24-serien den 17. januar

Nyeste chip, LTPO OLED-skærm og imponerende kamera

Som det plejer at være tilfældet med ASUS’ ROG Phone-mobiler, er der heller ikke i ROG Phone 8-serien sparet på specifikationerne – tværtimod.

De to nye telefoner byder på den nyeste Snapdragon 8 Gen 3-chip fra Qualcomm kombineret med LP-DDR5X RAM. ROG Phone 8 fås med enten 12 eller 16 GB RAM, mens 8 Pro fås med 16 eller 24 GB RAM. Der er også blevet plads til en stor, flot og skarp 6,78 tommer AMOLED-skærm fra Samsung med LTPO-teknologi, som har en maksimal lysstyrke på 2.500 nits.

Kameramodulet bagpå består af tre linser. Den primære Sony IMX890-sensor måler 1/1,56 tommer og har en opløsning på 50 megapixel. Sensoren har en 6-akset såkaldt ”Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0”, som skal give mere stabile billeder og video.

Den anden 13 megapixel sensor har en 120 grader ultravidvinkellinse. Til sidst sidder en 32 megapixel sensor med optisk billedstabilisering og 3x optisk zoom. Her er altså tale om et ganske fornuftigt sæt af kameraer, som bør kunne producere gode billeder, hvis ellers billedbehandlingssoftwaren er god.

Tager vi et kig på skærmen, er der her tale om en LTPO AMOLED-skærm på 6,78 tommer fra Samsung. LTPO-teknologien gør det muligt for skærmen at ændre opdateringshastigheden fra alt mellem 1 og 120 Hz, alt efter hvad der vises på skærmen. Ved spil kan skærmen gå op til 165 Hz.

På bagsiden af ROG Phone 8 er det muligt at tilpasse farverne på det oplysende ROG-logo, mens der på ROG Phone 8 Pro sidder et Anime Vision Mini-LED display, som kan tilpasses til at udtrykke stort set, hvad du ønsker.

Skærmen egner sig rigtig godt til for eksempel online gaming.

Se også: Billig skærm til gaming

”Beyond Gaming” – ASUS vil sælge niche-telefon til masserne

ASUS gør et ihærdigt forsøg på at sælge ROG Phone 8 og 8 Pro til masserne. Sandheden er dog, at ROG Phone 8-serien stadig unægtelig ligner en niche-telefon. Der er fuld fokus på nedkøling, RGB-lys og i det hele taget gaming. ROG Phone 8-serien byder også på AI-funktionalitet, som – ikke overraskende – er rettet mod gamere.

Der er således tale om fire forskellige AI-funktioner, som alle skal gøre det nemmere at være gamer, eksempelvis ved at kunne minimere spil i baggrunden.

AI-funktionaliteten bliver også brugt til at søge i fotogalleriet ved at bruge sin stemme, ligesom det er muligt i telefonens indstillinger.

AI på ROG Phone 8-serien kan også skabe baggrundsbilleder til telefonen og fjerne unødig baggrundsstøj i opkald.

ASUS ROG Phone 8 og 8 Pro: Pris og tilgængelighed

Der er minimale forskelle på ROG Phone 8 og 8 Pro. Faktisk er det kun forskellene på RAM-konfigurationen, samt at 8 Pro har et Anime Vision Mini-LED display.

Noget der til gengæld er forskel på, er prisen på de to modeller.

Den vejledende pris for den dyrere ROG Phone 8 Pro er 9.299 kroner, mens du kan slippe billigere ved at vælge den regulære 8-model, som starter fra 8.599 kroner.

ASUS ROG Phone 8 ASUS ROG Phone 8 Pro
12 GB RAM og 256 GB lager 8.599 kr.
16 GB RAM og 512 GB lager 9.299 kr.
24 GB RAM og 1 TB lager 11.499 kr.

ROG Phone 8 og 8 Pro kan forudbestilles allerede i dag både hos ASUS’ egen webshop og hos en lang række forhandlere. Den forventes klar til afsendelse den 31. januar 2024.

Læs også: OnePlus afslører, hvornår OnePlus 12R bliver annonceret