Advarer mod mus i elbiler

Mus gnaver i særligt elbiler, men også campingvogne og autocampere, for millioner af kroner. Husk derfor at rydde bilen for fristelser og regelmæssigt tjekke bilen for mus.

Advarer mod mus i elbiler

Elbiler er som slikposer for sultne mus, fordi der er mange isolerede ledninger og masser af lækker elektronik at gnave i.

Det får nu forsikringsselskabet If til at advare mod de små kræ, der flittigt sætter tænderne norske elbiler, men også campingvogne og autocampere.

Ifølge forsikringsselskabet beløber skaderne sig til flere millioner norske kroner årligt. For eksempel modtog selskabet i efteråret og vinteren 2020 til 2021 næsten 270 anmeldelser om museskader.

Med de lavere temperaturer udenfor henover efteråret og vinteren vil musene igen rykke indenfor – og allerhelst i din elbil.

Se også: Sammenlign alle elbiler i Danmark

Fjern fristelserne

Musene lokkes særligt til de biler, der har fristelser liggende. Derfor råder forsikringsselskabet til at fjerne alle de fristelser, der måtte være.

”Du bør fjerne alt, hvad der kan være føde for musene. Ryd køretøjet grundigt for chokolade, nødder og andre madrester. Støvsug kabinen for at fjerne krummer,” siger Sigmund Clementz, der er pressechef hos if.

Musene tiltrækkes dog ikke kun af madvarer.

”Vatpinde, rester af polergarn og poser med klude er hyggelige steder for mus. Derfor bør du fjerne dem. Læg polergarnet i metalbokse, så musene ikke har let adgang,” lyder det.

Se også: Test og anmeldelser af elbilers byggekvalitet

Bilen i sig selv har også mange fristelser

Moderne biler kan også i sig selv være en fristende for musene.

”Alle moderne biler er fulde af ledninger og elektronik, som frister musene, uanset om det er en elbil eller en bil, der kører på fossile brændstoffer. Så det er klogt at være forsigtig,” siger Sigmund Clementz.

Finder du muselort i garagen eller inde i bilen, campingvognen eller autocamperen, er det tid til at sætte fælder op eller bruge musejægere.

Se også: Find bedste forsikring til elbiler

Sådan vælger du elbilforsikring

At mus tilsyneladende har præferencer for elbiler, er nok ikke noget, som gør noget godt for forsikringspriserne på elbiler.

Elbiler er generelt dyrere at forsikre end benzin- og dieselbiler, men det skyldes hovedsageligt, at de har flere hestekræfter, og at folk er mere tilbøjelige til at forulykke i dem – blandt andet fordi de bliver overraskende over den hurtige acceleration.

Set i det lys er udfordringen med mus nok ikke den helt store faktor, der rykker i prisen, men ikke desto mindre er det endnu en grund til at vælge et billigt forsikringsselskab. Læs vores guide til at vælge den bedste og billigste elbilforsikring.

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler er Bedst i Test?
Kommende elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026