iPhone 16 er nemmere at reparere

EU har tvunget Apple til at gøre det nemmere for dig som forbruger at reparere den nye iPhone 16-serie. Nu kan du selv konfigurere brugte reservedele uden at skulle kontakte Apple.

iPhone 16 er nemmere at reparere

Nogle af de største nyheder i iPhone 16 er længere batteritid, kameraforbedringer, hurtigere ydeevne, mere RAM, Apple Intelligence og en ny kameraknap.

Hvad Apple ikke har fortalt er, at der er også er foretaget flere interne designændringer og ændringer i det nye iOS 18-styresystem, som gør det endnu nemmere at reparere iPhone 16-serien.

Det er dog ikke af fri vilje, da ændringerne sker for at overholde nye EU-regler om, at forbrugerelektronik skal være nemmere for forbrugere selv at reparere.

Se også: Se bedste tilbud på brugte iPhones

6 tiltag gør iPhone 16 nemmere at reparere

På mindst seks områder har Apple gjort iPhone 16-serien nemmere at reparere end tidligere generationer af iPhone:

  1. Apple lancerer en ny Repair Assistant, som gør det muligt for forbrugere og tredjepartsværksteder at konfigurere Apple-reservedele direkte på iPhonen – en proces, der tidligere krævede, at man kontaktede Apple direkte.

    Brugte reservedele vil blive markeret som ”brugt” i reparationshistorikken i iOS 18. Tredjepartsdele kan stadig ikke kalibreres, men en iPhone 16 vil forsøge at aktivere delen, så den fungerer ”til sin fulde kapacitet”.

  1. Det er nu muligt at konfigurere et TrueDepth-kamera direkte på en iPhone 12s eller nyere, uden at man behøver at være koblet til en Mac på samme tid.
  1. Batteriet i iPhone 16 og iPhone 16 Plus skal ikke længere fjernes ved at hive nogle selvklæbende strimler under batteriet. De kunne ofte knække og var svære at arbejde med. Nu anvender Apple en ny type klæbemiddel, som kan løsnes ved brug af lavspænding fra eksempelvis et 9 volt batteri.
  1. TrueDepth-kameraet kan udskiftes mellem alle iPhone 16- og iPhone 16 Pro-modeller.
  1. Apple kan nu reparere LiDAR-scanneren på iPhone 16 Pro-modeller som en del af kameramodulet på bagsiden.
  1. iPhone 16 Pro-modeller har interne designændringer, der giver ”forenklet adgang” til endnu uspecificerede komponenter.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Længere holdbarhed og mindre elektronikaffald

Det er til din fordel, at EU presser på for, at mobilproducenterne skal muliggøre nemmere reparation af deres produkter. I stedet for at stå mellem at smide en ellers fungerende iPhone ud, fordi batteriet, kameraet eller skærmen er blevet defekt, eller få den repareret til høje priser hos Apple, har det altså nu aldrig været nemmere at få foretaget en billig reparation hos et vilkårligt værksted eller endda selv at købe reservedelene og foretage reparationen.

De bedre muligheder for reparation forlænger levetiden på forbrugerelektronik, som takket være mange års softwareopdateringer og sikkerhedsopdateringer stadig er brugbare og sikre selv efter seks år.

De bedre muligheder for at få repareret og forlænget levetiden på iPhones er et skridt i retning mod mindre elektronikaffald. EU har som mål at få en CO₂-neutral, miljømæssigt bæredygtig, giftfri cirulær økonomi fra 2050.

Se også: Nu bliver det billigere at reparere din iPhone