Første indtryk og test af Lenovo Legion Duel

Lenovo Legion Duel er en vanvittig gaming-mobil, som byder på den hurtigste hardware. Bygget til den krævende spiller, men prisen er også herefter. Her er første indtryk og test af Lenovo Legion Duel.

Første indtryk og test af Lenovo Legion Duel

Der findes mobiltelefoner i mange prisklasser, men der findes også mobiltelefoner til forskellige ting. I dag er mobilen nemlig ikke kun til ringe og SMS’e med, men bliver brugt til alverdens ting. Et af de områder, hvor mobiltelefonerne oplever størst succes lige nu er på gaming, som er et eksplosivt voksende marked. Og skal man have det bedste gaming-oplevelse på en mobiltelefon, så skal man selvfølgelig have en model, der er bygget til formållet. Og det er netop hvad vi her skal kigge nærmere på. Dette er vores vores indtyk og start på test af Lenovo Legion Duel – en mobil der skriger gaming.

Det opdager man allerførst på udseendet af Lenono Legion Duel, som i vanlig gaming-stil er udstyret med LED-lys på bagsiden, et grafisk vildt design, et horisontalt pop-up kamera og selvfølgelig en stor og hurtig skærm. Også inden i er Legion Duel spækket med den vildeste hardware på markedet, som skal sikre den bedst mulige ydelse og dermed en optimal spiloplevelse. Alt dette er selvfølgelig ikke billigt, for den mindste udgave af Lenovo Legion Duel starter ved 6.999 kroner.

Læs også: Fem ting der gør en mobiltelefon god til gaming

Designet – Rendyrket gaming

Normalt begynder design-afsnittet i denne type artikler ved selve telefonen, men ikke i denne omgang. Denne gang starter vi allerede ved udpakningen, som tydeligt fortæller hvad denne mobil vil og kan. Så snart man åbner æsken til Legion Duel, afspilles en lyd, som minder om noget fra et spil. Det er ret cool og stemningen er hermed lagt. Man kommer ikke uden om, at en del af oplevelsen med en ny mobiltelefon er udpakningen, og her er der altså kælet for det.

Videre til selve telefonen, som er lidt af et monster. Lenovo Legion vejer 239 gram og måler 169,2 x 78,5 x 9,9 mm, så det er lidt af en krabat. Bagsiden er grafik, der skriger gaming og med ordene “Stylish outside, savage inside”. Om jeg er helt enig med det stilede udseende ved jeg nu ikke, men specielt er det, og det er samtidig meget lignende andre gaming-produkter. Jep, der er selvfølgelig LED-lys på bagsiden.

Der sker flere interessante på bagsiden af denne telefon. To kameraer sidder tæt på midten af bagsiden og frontkameraet er gemt i en elektronisk pop-up – som vender horizontalt. Meningen her er, at man kan optage video af sig selv, mens man gamer – til streaming på Twitch, Youtube og flere andre steder. På samme side finder man også to touch-knapper på rammen, som fungerer som genveje i spil.

Forsiden ser lidt mere traditionel ud, men har nogle lidt kantede hjørner og massive frontvendte højtalere.

Alt i alt føles Lenovo Legion utroligt godt bygget og meget solid. Den er samtidig behagelig at holde i både én og to hænder. Knapperne sidder nogle fornuftige steder, vibratormotoren er af en høj kvalitet og der er tænkt over dét med opladning – der er nemlig to USB-C indgange. Mere om det senere.

Se også: De bedste mobiltelefoner til gaming

Lenovo Legion Duel
Lenovo Legion Duel

Skærm og lyd er vigtig

På en helt normal smartphone er skærm, og til dels lyd, vigtigt. Når vi taler en mobiltelefon udviklet til gaming, så bliver disse to endnu vigtigere. Og det er heldigvis også noget Lenovo har haft fokus på.

Skærmen er en 6,65 tommer AMOLED-skærm, uden afbrydelse af et frontkamera, da dette er gemt i en motoriseret pop-up. Der er en lille smule sort ramme i top og bund, hvorved man får et bedre greb på mobilen i liggende tilstand. Skærmen er i fuld HD og understøtter HDR10+, og har en skærmopdateringsfrekvens på hele 144 Hz og 240Hz touch
sampling rate. Det er altså hurtigere end i både Samsung Galaxy Note 20 Ultra og OnePlus 8 Pro. Det er en vanvittigt hurtig og flydende oplevelse, at navigere rundt i brugerflade og i apps. Det samme gælder spil, som er optimeret til skærme med hurtigere opdateringshastighed. Jeg skal selvfølgelig spille flere spil, så jeg kan få et bedre indtryk af dette til min endelig test af Lenovo Legion Duel.

Jeg kunne godt blive bekymret for mangel på lys i et display som dette, men det er absulut ikke tilfældet. Her er masser af lys, flotte farver, kontrast og gode betragningsvinkler.

Lyden er også vigtig, når det kommer til gaming, og heller ikke her skuffer Legion Duel. De to frontvendte højtalere lyder fantastisk og giver en ret overvældende stereo og surround-lignende effekt. Gid alle telefoner havde så gode højtalere.

Læs også: Guide: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering

Imponerende ydelse

En gaming-mobil skal selvfølgelig have kraftig indmad – og dét har Lenovo Legion Duel. Her er der tale om det hurtigste chipset fra verdens største producent, Qualcomm. Det er Snapdragon 865+, som både har opgraderet CPU og GPU-ydelse. Mobilen kommer i to udgaver med 12 eller 16 GB RAM og 256 eller 512 GB lagerplads. Det er selvfølgelig LPDDR5 RAM og UFS 3.1 lagerplads, som er det hurtigste på markedet lige nu. Den hurtige indmad er vandkølet og udstyret med kobber-elementer, så ydelsen skulle gerne opretholdes efter længere tids gaming.

Kombinationen af den lynhurtige 144 Hz AMOLED-skærm og den kraftige hardware er vanedannende. Nu har jeg brugt både OnePlus 8 Pro, Samsung Galaxy Note 20 Ultra og Apple iPhone 12 som faste mobiltelefoner, og ingen af disse føles lige så hurtige som Lenovo Legion Duel.

Og tager vi et kig på GeekBench 5 benchmark, så får man også rigtig gode resultater, hvor den banker alle andre Android-telefoner:

GeekBench 5

OnePlus 8 Pro: 908 i single-core og 3.345 i multi-core

Motorola Edge+: 906 i single-core og 3.364 i multi-core

Lenovo Legion Duel: 976 i single-core og 3.388 i multi-core

Der er slet ingen tvivl om, at Lenovo Legion Duel er en vanvittigt hurtig mobiltelefon, som nok skal afvikle alle spil på markedet flydende. Jeg har allerede testet et par af de mest krævende spil, men vil i min endelige test af Lenovo Legion Duel have et bedre indtryk af ydelsen. Hvordan er multitasking, bliver den meget varm, thermal throttling og meget mere.

Lenovo Legion Duel kommer desuden med 5G, men eftersom den ikke sælges ved danske teleselskaber, så understøttes den heller ikke på 5G-netværk her.

Lenovo Legion Duel
Lenovo Legion Duel

Batteritiden på Lenovo Legion

Eftersom jeg kun har prøvet Lenovo Legion i kort tid, så kan jeg endnu ikke bedømme batteritiden ordentligt. Men der er dog lagt an til en lang batteritid, hvis det fortsætter som nu.

Inden i Legion Duel finder man et stort 5000 mAh batteri, som selvfølgelig kan lades op med hurtig opladning. Og den hurtige opladning bliver vi nødt til at tage et nærmere kig på. Der er nemlig tale om en 90W-opladning af to batterier på hver 2500 mAh. Det betyder, ifølge Lenovo, at Legion Duel går fra 0-50 procent batteri på bare 10 minutter. En fuld opladning af det store batteri tager kun 30 minutter. Det er ret vildt og endnu hurtigere end opladningen i OnePlus 8T. Det skal jeg selvfølgelig nok have med i min test af Lenono Legion Duel.

Se også: De hurtigste Android-telefoner

Kamera

Selvom der er tale om en gaming-mobil, så skal Lenovo Legion også kunne hvad en normal mobiltefon kan. Og når vi snakker om en mobiltelefon til knap 7.000 kroner, så skal den altså kunne tage gode billeder og video. Lenovo Legion kommer med to bagkamera og et enkelt frontkamera. Her er lid mere om kamerahardwaren:

  • Hovedkamera: 64 megapixel, f/1,9, PDAF
  • Ultra vidvinkel: 16 megapixel f/2,2
  • Frontkamera: 20 megapixel, f/2,2

Den hurtige vil opdage, at hovedkameraet i Lenovo Legion Duel ikke har optisk stabilisering, hvilket typisk findes på telefoner i denne prisklasse. Nu har jeg ikke haft meget tid med kameraet i Lenovo Legion Duel, men jeg kan hurtigt sige, at den ikke tager billeder på højde med andre telefoner i prisklassen… og heller ikke under. Det er kort sagt ikke en imponerende kvalitet. Jeg vil i den kommende uge tage billeder billeder, så jeg har et bedre indryk til min test af Lenovo Legion Duel. Umiddelbart skal man dog ikke forvente det store af kameraerne i denne telefon.

Test af Lenovo Legion Duel på vej

Første indtryk af Lenovo Legion Duel er rimeligt gode, hvor specielt skærm, ydelse og lyd har imponeret. I den kommende uges tid tester jeg videre på den. Inden længe er anmeldelsen af Lenovo Legion Duel klar.

Se også: Test af mobiltelefoner

Emnets videre forløb

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 10/12/2020 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med nyheden Guide: De 5 bedste headsets til PlayStation 5 – Artiklen kan læses her. Seneste nyheder om Gaming ser du her..