Designheadset med god lyd og høj pris (produkttest)

TEST: Sennheiser har skabt et lille fint Bluetooth headset på kun 10 gram, der trods størrelsen formår, at levere en ret god lydkvalitet.

Designheadset med god lyd og høj pris (produkttest)

Alle producenter af headsets markedsfører sig med lovprisninger om god lyd, nærmest uanset omgivelserne. Sennheiser er ingen undtagelse.

Her er der tale om såkaldt VoiceMax – ”En særlig teknik, der filtrerer støj fra tale, så den der tales med, slipper for f.eks. bilstøj”, står der i pressematerialet.

Når det er sagt, så er Sennheiser VMX 200 faktisk et af de bedre headsets, som jeg har testet. Det understøtter Bluetooth op til version 3.0, og der har ikke været problemer med forbindelsen i forhold til kommunikationen med de forskellige mobiler, som jeg har anvendt i testperioden.

Så snart der tændes, er der forbindelse.

På enkelte mobiler har jeg dog oplevet at samtalen går tabt, hvis headsettet tændes under en samtale. I stedet for at flytte lyden til headsettet, endte samtalen midt i mellem – altså i ingenting.

Lille bitte

VMX 200 er ikke ret stort og kun 10 gram, er altså ikke ret meget, og det er fedt ikke at rende rundt med noget der ligner et ”høreapparat fra 80’erne”, omvendt så er headsettet også blevet væk for mig et par gange.

Der medfølger forskellige størrelser af øredutter, så Sennheiseren kan passe ind i øret, samt en bøjle, der anvendes, hvis ikke dit øre matcher øredutten helt perfekt.

Selvom der er gjort meget for designet, ja faktisk så meget at Sennheiser VMX 200 har vundet designprisen Red Dot Award, så synes jeg ikke komforten er særlig god. Ofte havde jeg fornemmelsen af, at det gled ud af øret.

Sennheiser VMX 200, headset
Sennheiser VMX 200.Foto: Mobilsiden.dk

God lydkvalitet

Når dette headset sidder korrekt er lyden blandt den bedste på headset-markedet. Når man fører en samtale, er det de siger, klart og tydeligt, og volumenknapperne på siden, gør det nemt at justere lydstyrken under samtalen.

Heller ikke i modtagerens ende er der problemer med at høre, hvad der bliver sagt, og støjfiltreringen virker generelt også fint. I hvert fald er det sjældent at man skal gentage sætninger, på grund af f.eks. trafikstøj.

VMX 200 er som nævnt ganske tydelig, men der er en grænse for, hvor støjende omgivelserne kan være. For godt nok kan modtageren måske høre hvad du siger, men er der meget støj, kan du ikke høre dem.

Sennheiser VMX 200, headset
Sennheiser VMX 200.Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: Høj pris

Jeg har været glad for at anvende Sennheiser headsettet, og har kun haft få problemer. Men komfortmæssigt er jeg aldrig blevet begejstret, og den blanke plastikoverflade bliver i øvrigt let ridset.

Muligheden for at forbinde to telefoner til headsettet, så man ikke skal parre ved hvert telefonskift, har også været et plus for mig.

Men prisen skræmmer – mellem 600 og 800 kroner koster det i forskellige webshops, hvilket jeg synes er i overkanten.

Hvis du synes prisen er rimelig, så får du faktisk et godt headset, der ifølge specifikationerne har seks timers tale på en opladning, der i øvrigt tager to timer.

Karakteren ender på 5 ud af 6 stjerner.

HOT

+ Kompakt størrelse
+ Godt design
+ God lydkvalitet
 
NOT

– Dårlig komfort
– Lang opladetid

Seneste tilføjelse til sagen

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 4/11/2011 rettede vi nyt fokus på sagen med sagen Jabra – headset til sportsbrug (produkttest)Klik her for at gå til artiklen.. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..