Jabra Drive – håndfri med dårlig lyd (produkttest)

TEST: Tal i mobilen mens du kører bilen, med hænderne på rattet. Jabra Drive er et prisbilligt bud på håndfri kørsel, men også lidt for billigt.

Jabra Drive – håndfri med dårlig lyd (produkttest)

Hvis du taler i mobilen mens du kører bil, er en trådløs højtaler med indbygget mikrofon, eller et Bluetooth headset uundværligt.

Tidligere har vi testet Jabra Freeway, som virkelig er en god højtaler-enhed, der både lyder godt hos såvel køreren, som den der er i røret. Freeway er dog forholdsvis dyr.

Derfor er Jabra Drive noget mange overvejer, da prisen på denne (vejledende) er under 400 kroner.

Drive er desuden både mindre, og pænere end Freeway. Dermed er den med andre ord, noget mere acceptabel at have siddende i en pæn bil.

Dårlig lyd

Det primære for en lydenhed er jo lyden, og her fejler Jabra Drive fælt.

Når bilen kører og den sædvanlige støj i kabinen indfinder sig, bliver det sværere og sværere, at føre en fornuftig samtale i Jabra Drive.

Lyden er ikke specielt fyldig og er meget skinger og metallisk. Og der går ikke lang tid, inden den man taler med, også brokker sig over dårlig lyd.

Alt i alt en lydoplevelse, som vi ikke kan godkendes.

Let betjening

Selvom lyden altså langt fra er i top, skal betjeningen have pluspoint.

Hele overfladen er både højtaler og besvarknap. På enden sidder lydstyrke-justeringen.

Parringen via Bluetooth sker let og smertefrit, og Drive kan være tilsluttet to enheder på én gang. Der er altså ikke en masse ”diller daller” der forvirrer i brugen i dagligdagen.

Jabra Drive monteres på solskærmen i bilen, uden brug af skruer osv. I stedet sidder den fast ved at en bøjle klemmer fast omkring solskærmen. Da enheden er trådløs og kører på batterier, så skal der ikke trækkes kabler.

Opladning sker via et USB-kabel, der medfølger i salgspakken. Der er også et stik, så der kan lades op, mens bilen f.eks. holder parkeret.

Konklusion: Køb den store

Selvom Jabra markedsfører Drive-modellen rettet mod kvinder, vil jeg tro, at også kvinder sætter pris på god lydkvalitet.

Jeg er ikke imponeret over Jabra Drive, og havde slet ikke lyst til at bruge den da testperioden var slut. Ja, faktisk måtte flere samtaler undervejs afbrydes, da lydkvaliteten simpelthen var for dårlig.

Den store model Jabra Freeway sælges lige nu på nettet til omkring 640 kroner, og Drive kan fås ned til omkring 300 kroner på forskellige webshops. Det betyder bare, at anbefalingen er, at du skal købe Freeway i stedet for Drive.

Jabra Drive ender på skuffende 1 ud af 6 stjerner.

Læs også:
Test af Jabra Freeway

Her ses Jabra Drive i en bil.

Plus

+ Godt design
+ Let betjening
+ Lang taletid (op til 20 timer)

Minus

– Dårlig lydkvalitet i bilen
– Dårlig lyd hos modtageren