Jabra Solemate – stor lyd i kompakt indpakning (produkttest)

TEST: Denne universalhøjtaler fra Jabra passer ind alle steder; værelse, køkken, badeværelse. Lyden er god, trods størrelsen på godt og vel en colaflaskes niveau.

Jabra Solemate – stor lyd i kompakt indpakning (produkttest)

Jabra er inden for Bluetooth headsets i den absolutte superliga. Jabra Supreme kombinerer god lyd med komfort, og et håndfrit sæt til bilen som Jabra Freeway er trods halvandet år på bagen, stadig det bedste bud på en billøsning, til en overkommelig pris.

Det var da også med en vis forventning, at højtaleren Jabra Solemate landede til test på redaktionen.

Den gummiagtige sål får højtaleren til at stå stabilt. Desuden reduceres vibrationerne fra underlaget.

Jabra lover også modstandsdygtighed overfor sved, støv, stænk og stød. Altså perfekt hvis enheden skal tages med rundt til vennerne, hvilket sagtens kan ske, da den ikke er meget større end en halvliters colaflaske.

Bluetooth eller kabel

Højtaleren kan tilsluttes til stort set alle former for afspillere, både smartphones og mp3-afspillere. Enten kan lyden overføres trådløst via Bluetooth-forbindelse, eller et lille Jack-til-Jack kabel der sidder gemt i bunden, kan benyttes til at skabe forbindelsen.

Apples Airplay funktion er dog ikke indbygget.

Skulle telefonen ringe mens musikken spiller, forvandles højtaleren til et håndfrit sæt, således kan du altså tale i telefon trådløst, hvis musikken afbrydes af et opkald.

På toppen findes knapper til lydstyrke-regulering, hvilket er både en god og effektiv placering, da de er lette at tilgå, så snart behovet melder sig.

Jabra, Solemate, Højtaler
I bunden af Jabra Solemate findes et kabel der bruges til at tillslutte enheder der ikke benytter Bluetooth.

Overraskende god lyd

Hver dag hører vi radio på redaktionen via en smartphone, der streamer fra Tunein Radio, og over en periode har Jabra Solemate været vores højtaler, med et overraskende godt resultat.

Lyden er detaljeret, uden at være skinger, som tilfældet ofte er med små højtalere. Den indbyggede subwoofer sikrer dybde i musikken, men det er ikke den ”pumpe”-lyd, som Jabra beskriver i deres materiale om produktet.

Bassen er god, men det er ikke så det ”trykker for brystet”, og selvom Solemate spiller pænt højt, er det ikke et produkt der er specielt egnet ved fester større end under en håndfuld personer.

Indbygget batteri

Solemate oplades via almindelig microUSB stik, og én opladning er rigeligt til en arbejdsdag, hvilket understøttes af Jabras udmelding om 8 timers afspilning per opladning.

Når højtaleren tændes informerer en stemme om, at nu er den forbundet til f.eks. smartphonen, og ved parring spilles en melodi og selvsamme stemme hjælper en på vej.

Stemmen er lir for alle pengene, men når man i en stille stund sidder koncentreret og arbejder, kan ”low battery”-beskeden, få en til at sidde oppe under loftet.

Konklusion: Oplagt gaveidé

Jabra Soltemate er alle tiders køb for dem som mangler en udvidelse af mobilens indbyggede højtaler. Det kunne være på badeværelset, i køkkenet, ude i værkstedet eller på teenagerværelset.

Konstruktionen er solid, lyden god og mulighederne store, særligt fordi den er let at transportere og fylder lidt.

Det er ikke højtaleren til den store fest, ej heller et produkt der vinder designpriser.

I salgspakken findes også en lille pose højtaleren kan pakkes ind i. Posen er ”sand”-tæt, men lyden kan stadig komme ud.

Jeg har set Jabra Solemate til omkring 1.200 på nettet, egentlig en rimelig pris når man tager i betragtning, at den ikke låser sig til en enkelt mobil, men kan anvendes til både din nuværende og kommende modeller. Altså er der tale om en længerevarende forbrugsgode.

Jabra Solemate skal have fem ud af seks stjerner.

Jabra, Solemate, Højtaler
Jabra Solemate.

Plus

– Virker med alle musikenheder (via Bluetooth eller kabel)
– God lyd trods kompakt størrelse
– Lang driftstid per opladning

Minus

– Ikke specielt pæn
– Har ikke Apple Airplay
– Ikke stor dyb bas.

Efterfølgende om temaet

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden kørte videre med bolden. 30/11/2012 kørte vi nyheden om Nexus 4 – bare ikke god nok (mobiltest) – Den videre historie om temaet finder du her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.