Samsung Fast Wireless Charger: trådløs turbooplader [TEST]

Samsung EP-PG950 viser hvorfor trådløs opladning stadigt kan være uhyre smart.

Samsung Fast Wireless Charger: trådløs turbooplader [TEST]

Trådløs opladning som teknologi mangler fortsat at vinde indpas blandt den brede befolkning – og gennembruddet synes fortsat ikke rigtig at være i den allernærmeste fremtid.

Faktisk er Samsung ved at være den eneste tilbageværende bannerfører for teknologien, efter at både Google, Nokia, LG og Motorola så småt har opgivet at bygge trådløs opladning i deres toptelefoner.

Teknologien har eller mange fordele: den giver mindre slid på mobilen, forhindrer løse forbindelser og kortslutninger, mobildesignet kan gøres enklere og pænere og, vigtigst af alt, det er rart at kunne slippe for bøvl med kabler.

Det er Samsung klar over, og med deres nyeste oplader med det mundrette navn EP-PG950 Fast Wireless Charger skulle en af teknologiens større skavanker, den sløve opladning, være løst.

Se også:  Er trådløs opladning død? [AFSTEMNING]

Specifikationer Samsung EP-PG950

Mål: 116,7 x 28,0 mm
Vægt: 225 gram
Strømoutput: op til 15W
Opladningsstandarder: QI 1.1, WPC
Pris: fra omkring 400 kroner
Øvrigt: understøtter quick-charge med Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy Note5

Samsung Fast Wireless Charger 2017 test review
Bunden kan skubbes ind og ud så opladeren kan forvandles til en stander. Foto: Mobilsiden.dk

Lækker og praktisk

Trådløse oplader fås i varierende kvaliteter og til markant lavere priser end de godt 400 kroner Samsung kræver for deres fast-charge oplader.

Til gengæld tvivler jeg på, at mange andre opladerer er bare i nærheden af at være lige så lækre og praktiske som EP-PG950.

Selve basen er udførst i noget stift plast, men det bemærkes ikke, da det meste af enheden er betrukket med en yderst vellykket simili-læder der føles meget luksuriøst at røre ved.

Det særlige finish er ikke bare lækkert, det er også praktisk i hverdagen da det både kan fungere som en ministander til mobilen, mens overfladen er tilstrækkelig skridsikker til at holde Samsung glatte glastelefoner på plads.

Det eneste det reelt virker skrabet, er at Samsung ikke inkluderer en oplader i salgsæsken. Det er ærgerligt, for opladeren kræver en særlig USB-C opkobling med 9V/1.67A for at kunne fungere hurtigst muligt. En almindelige USB-C opkobling vil dog fortsat virke – bare ikke med lynopladning.

Læs også:  Sony patent: Få strøm fra en ven trådløst

Samsung Fast Wireless Charger 2017 test review
Foto: Mobilsiden.dk

Tøvende turbooplader

Opladerens største styrke skulle være dens evne til at hælde godt med strøm trådløst, så opladningstiden begrænses. Den kan levere op til 15W, hvis ellers opladeren understøtter det. Standardopladeren fra Galaxy S7 (med adapter) og S8 generationerne fungere fint til formålet.

Selve ordet ’kvikopladning’ skal dog tages med et gran salt. Der lades væsentligt hurtigere op en med en almindelige trådløs oplader – men i forhold til en almindelig trådet opkobling imponerer den ikke.

Sammen med Galaxy S8 blev det til kun til knap 45% optankning på en time, hvor den kablede forbindelse mønstrede 75 procents opladning. Den fulde optankning tog i alt 2½ time – næsten en time mere end med Samsungs kvikoplader.

Under hele ladeseancen blev mobilen ikke meget mere end lun. Der er altså ingen alarmerende opvarmning at bemærke.

Se også:  Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

Samsung Fast Wireless Charger 2017 test review
Foto: Mobilsiden.dk

Smart, lækker, men dyr

Hvorvidt Samsung nye fast-charger er for dig, kommer an på forventningerne. Har du kun tid til et hurtigt pitstop i ny og næ vil en almindelig quick-charger være bedst.

Kan du leve med at vente nogle minutter ekstra, er Samsungs ny quick-charger utvivlsomt den mest elegante løsning.

Det bliver derfor til 4½ ud af 6 mulige stjerner.

Fordele:

  • Lækker både at se på og røre ved
  • Forholdsvis hurtig opladning
  • Kan bruges som dock

Ulemper:

  • Høj pris
  • Hverken kabel eller adapter er inkluderet

Seneste nyt om temaet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 20/4/2017 fulgte vi op med en artikel der omhandler Xiaomi lancerer topmodellen Mi 6Klik her og læs videre.. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.