3 mobiler med gode kameraer til en fornuftig pris

Et godt kamera er noget af det vigtigste i mobiltelefonen. Vi har her fundet tre gode kameramobiler fra Huawei, Motorola og Samsung, som nu koster mindre end nogensinde før.

3 mobiler med gode kameraer til en fornuftig pris

Det er vigtigt med en fornuftig batteritid og nok hestekræfter til en hurtig og flydende oplevelse i mobiltelefonen, men der er ligeledes vigtigt med et godt kamera.

Og de fleste mobiltelefoner tilbyder i dag både rigeligt med batterikapacitet og ydelse, men det er langt fra alle, der byder på en godt kamera. Det er ikke længe siden at man skulle have et kompakt kamera med på ferien, hvis man skulle sikre sig ordentlige feriefotos, men i dag har mobilen overtaget. I dag er mobilen nemlig blevet vores primære kamera, både fordi det er praktisk ikke at skulle slæbe rundt på et kompakt- eller spejlreflekskamera, og fordi billedkvalitet er blevet virkelig imponerende.

Derudover tilbyder mobilkameraet noget, som mange kompaktkameraer ikke gør: fleksibilitet. Lidt i stil med at skulle slæbe flere typer objektiver med til kameraet, så har moderne mobiltelefoner helt op til fem forskellige kameralinser. Det betyder, at mobilkameraet både tilbyder portrætbilleder med sløret baggrund, ultra vidvinkel, makrobilleder, optisk og digital zoom, natbilleder og meget meget mere.

Alt for ofte betyder et godt mobilkamera også en høj pris, men der findes heldigvis nogle undtagelser. Ikke nok med at disse tre mobiler tilbyder et godt kamera til en god pris, så er de også gode på alle andre punkter.

Læs også: Spar penge på Samsung Galaxy S10 Plus

Tre budgetvenlige mobiltelefoner med gode kameraer

Motorola One Zoom: firedobbelt kamera til under 3.000 kroner

Motorola One Zoom er oplagt, når man skal have et godt mobilkamera til en fornuftig pris. Her får man hele fire kamera, hvilket giver en utrolig fleksibilitet. Kameraet indeholder en hovedsensor 48 megapixel med optisk stabilisering og en blænde på f1,7. Der er helt op til 3x optisk zoom og et ultra vidvinkelkamera, så man kan få endnu mere med i billederne. Men vi er ikke færdige her, for Motorola One Zoom har også en dybdesensor, som måler afstanden i billederne og derved giver mulighed for sløring af baggrunden. Perfekt til fx portrætbilleder. Et helt igennem fantastisk kamera til prisen.

Men her er også god ydelse med Snapdragon 675, et stort 4000 mAh batteri og 128 GB lagerplads, som endda kan udvides med hukommelseskort. Prisen på Motorola One Zoom er omkring 2.999 kroner.

I vores test fik Motorola One Zoom 5,5 stjerner ud af 6.

Huawei P30: Et kamera tæt på topmodellerne

Huawei P30 bygger på, og er lillebror, til producentens topmodel, Huawei P30 Pro. Det betyder at man får en utrolig kapabel mobiltelefon med et rigtig godt kamera til billigere penge. Samtidig er den endda ret kompakt. Hovedsensoren er på 40 megapixel og meget lysstærk. Specielt i mørke omgivelser og natfotos slår den konkurrenterne i prisklassen af banen. Udover den gode hovedsensor, så tilbyder den 3x optisk zoom og ultra vidvinkel kamera. I kamera-appen på P30 finder man alt hvad hjertet kan begære og det er sjovt at tage billeder med den.

Et godt kamera er ikke nok og derfor er P30 både hurtig og har lang batteritid. Huawei P30 fik en vejledende pris på 5.299 kroner, men kan nu findes til under 3.000 kroner.

I vores test fik Huawei P30 5,5 stjerner ud af 6 mulige.

Samsung Galaxy S10e: Et af markedets bedste mobilkameraer til en god pris

Samsungs Galaxy S10-serie blev lanceret i februar sidste år og kom i tre udgaver; den kompakte Galaxy S10e, den “normale” S10 og den store S10+. På trods af en prisforskel, så er den lille S10e fuldt ud på højde med de to andre i serien, lige bortset fra manglen på optisk zoom. Man får Samsungs virkelig gode hovedsensor på 12 megapixel, som automatisk skifter mellem en blænde på f1,5 og f2,4, samt en god ultra vidvinkel på 123 grader.

Det gode kamera kommer sammen med masser af hestekræfter, lagerplads og Samsungs gode One UI brugerflade. Prisen på Samsung Galaxy S10e er vejledende 5.999 kroner, men den kan nu findes til under 3.700 kroner.

I vores test fik Samsung Galaxy S10e 5,5 stjerner ud af 6.

Masser af megapixel er ikke lig med godt mobilkamera

Mobiltelefon-producenterne lokker med masser af vanvittige specifikationer. Her skrues der gevaldigt op for antallet af megapixels, zoom, blænder, funktioner og meget andet. Ofte betyder alle disse ting meget lidt og er ren markedsføring. Skal man vide om et kamera på en mobiltelefonen er godt, så skal det afprøves i flere forskellige situationer. Og det er selvfølgelig lidt svært, når man står som forbruger nede i telebutikken. Sørg for at læse tests af mobiltelefonernes kameraer, inden du falder for producenternes påstande.

Der findes masser af mobiltelefoner med gode kameraer, hvor ovenstående er tre gode bud, som ikke koster en bondegård. Har du et bud på en god kameramobil, så skriv gerne en kommentar herunder.

Læs også: Guide: Sådan vælger du den rigtige mobiltelefon

Seneste tilføjelse til sagen

Fortællingen slutter ikke her. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. d. 2/3/2020 dykkede vi igen ned i emnet med en artikel med temaet Nu giver trådløs opladning måske snart mere mening – Næste artikel om temaet finder du her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.