Afstemning: Skal du have en 5G-mobil i år?

2019 er året, hvor vi får mulighed for at købe de første smartphones, der understøtter 5G - men skal du allerede nu have en?

Afstemning: Skal du have en 5G-mobil i år?

Der har været snak om 5G i utrolig mange år, men det er det først nu, at teknologien begynder at udvikle sig til noget, som man kan forholde sig til.

De første smartphoneproducenter er nemlig begyndt at lancere de første mobiler med 5G. For nyligt har den kinesiske producent Vivo præsenteret konceptsmartphonen APEX 2019, som understøtter 5G. Ved dette års Mobile World Congress får vi utvivlsomt mange flere 5G-mobiler at se – blandt andet fra LG.

Læs også: Samsung og LG er måske klar med 5G mobiler til MWC 2019

Det er endnu uvist, om den første bølge af 5G-smartphones kommer til salg i Danmark, men det er ikke utænkeligt. Der går dog endnu nogle år, før de danske teleselskaber er klar med et velfungerende 5G-netværk, som kan bruges på samme måde, som vi i dag anvender 4G.

Derudover peger alt også på, at telefoner med 5G-modem får en noget højere pris end de normale udgaver, og modemmet bliver efter alt at dømme også en strømsluger. Samsung Galaxy S10 med 5G ser for eksempel ud til at få et 5.000 mAh batteri, og Motorolas 5G-modul har et indbygget ekstra batteri.

Læs også: Qualcomm annoncerer Snapdragon 855 processor til 5G-telefoner

Kunne du trods det være fristet til at købe en smartphone med 5G-teknologien allerede i løbet af i år, så din mobil er fremtidssikret i mange, mange år? Afgiv meget gerne en stemme nedenfor og uddyb eventuelt i en kommentar, hvorfor du vil eller ikke vil have fingrene i nogle af de første 5G-smartphones.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...