Afstemning: Vil du betale ekstra for 5G?

Med en overstået frekvensauktion er hurtigere 5G på vej ud til danskerne. Men vil vi overhovedet betale ekstra, for at få 5G? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Vil du betale ekstra for 5G?

Sidste år startede TDC udrulningen af 5G, efterfulgt af Telia, Telenor og 3, som hver især har en meget blandt dækning med det nye mobilnetværk. TDC dækkede i december 90 procent af landet med 5G, hvor Telia, Telenor og 3 kun dækkede enkelte byer og byområder.

Med den netop afsluttede 5G-frekvensauktion, hvor der blev handlet af teleselskaberne for 2 milliarder kroner, så er det ægte og hurtigere 5G på vej ud til danskerne.

Se også: Så langt er teleselskaberne med 5G

Masser af telefoner med 5G

I år, og sidste år, er der samtidig blevet lanceret mange telefoner med 5G. Først kom det til topmodellerne, så kom det til mellemklassemobiler og nu er det også tilgængeligt i de helt billige telefoner under 2.000 kroner.

Allerede nu er vi nået til et sted, hvor fremtidige mobiler forventes at komme med 5G, næsten uanset prisklasse. Derfor bliver antallet af 5G-telefoner ude i Danmark hele tiden større – og dermed måske også lysten til et mobilabonnement med 5G.

Se også: 5G-klar – alle telefoner med 5G

Mobilabonnementer med 5G til merpris?

Det er derfor nu også muligt, at købe et mobilabonnement med 5G. De fleste teleselskaber tilbyder 5G, men kun i deres dyreste og største mobilabonnementer – det gælder fx Yousee, Telia, Telenor, CBB, Call Me og Telmore. 3 tilbyder 5G i alle deres mobilabonnementer, hvilket giver mening med den meget begrænsede dækning – det samme gælder Oister. Når 5G bliver mere tilgængeligt hos 3, så forventer vi de vil håndtere det samme måde, som de andre udbydere.

Spørgsmålet er, om vi overhovedet vil betale ekstra for et mobilabonnement med 5G, når man kan få samme indhold til billigere penge hos et lavprisselskab? Vil du betale ekstra for, at få 5G i dit mobilabonnement? Deltag i afstemningen herunder.

Se også: Billigste mobilabonnementer med 5G

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Seneste tilføjelse til historien

Efterfølgende kom der mere nyt til historien. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 22/10/2020 gik redaktionen videre og publicerede en artikel om Saml familiens mobilabonnementer og spar penge – Det videre forløb i sagen finder du her. Få også seneste nyt om sagen her..