Apple betaler ikke OpenAI for at bruge ChatGPT i iOS 18

Apple mener angiveligt, at den eksponering, de giver ChatGPT i blandt andet iOS 18, er betaling nok. Samtidig undersøger Apple fremtidige aftaler om indtægtsdeling.

Apple betaler ikke OpenAI for at bruge ChatGPT i iOS 18

I mandags annoncerede Apple Apple Intelligence – selskabets nye samling af AI-baserede funktioner i blandt andet det kommende iOS 18. Samtidig annoncerede Apple også et nyt samarbejde med OpenAI, som giver Siri adgang til ChatGPT direkte i iOS 18, iPadOS 18 og MacOS Sequoia for på den måde at kunne give bedre svar i tilfælde, hvor Siri kommer til kort.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Hverken Apple eller OpenAI tjener penge på aftale

Normalvis plejer det at være store beløb, som skifter hænder i sådanne aftaler, men ifølge Bloomberg er der ingen af partnerne, der betaler en rød reje til den anden part i aftalen.

”Apple betaler ikke OpenAI for sin del af partnerskabet, siger kilder, der har bedt om ikke at blive nævnt ved navn, idet aftalens vilkår og betingelser er private. I stedet er Apple overbeviste om, at det er lige meget eller endnu mere værd end en betaling i penge at kunne sende OpenAI’s navn og teknologi ud til hundrede millioner af deres enheder, siger kilderne,” skriver Mark Gurman fra Bloomberg.

Se også: Elon Musk vil forbyde iPhones med ChatGPT indbygget i iOS 18

Kan koste OpenAI dyrt, men samtidig være en gevinst

Trods aftalen kan partnerskabet blive dyrt for OpenAI i takt med, at flere og flere Apple-enheder får adgang til ChatGPT’s funktioner og sætter sig på mere af selskabets computerkraft og budget.

Mark Gurman fra Bloomberg påpeger imidlertid også, at OpenAI kan få en hel del ud af aftalen ved at tilskynde iPhone-, iPad- og Mac-brugere til at tegne et abonnement på ChatGPT Plus for 170 kroner per måned. Hvis brugerne tegner abonnement via en Apple-enhed, kan Apple måske også få en kommission ud af det.

Se også: Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne

Apple vil tjene penge på flere AI-chatbots i sine styresystemer

Derudover har Apple planer om at tjene endnu flere penge på AI ved hjælp af aftaler om indtægtsdeling med sine samarbejdspartnere. Ifølge Bloomberg forhandler Apple allerede med Google om at tilbyde søgegigantens AI-chatbot Gemini som en alternativ mulighed – en aftale der bør komme i hus inden årets udgang.

I sidste ende er det Apples intention af få en andel af den indtjening, der kommer fra resultaterne fra techgiganternes AI-chatbots, som integreres i Apples styresystemer. Apple forventer ganske enkelt, at flere brugere kommer til at bruge AI frem for klassiske søgemaskiner.

Et sådant skift i brugen af tjenesterne kan med tiden reducere den gigantiske indtægt, som Apple i dag får gennem en særdeles lukrativ aftale med Google. Alphabet, der ejer Google, betalte i 2022 Apple 137 milliarder kroner for at være standardsøgemaskine i Apples enheder.

Bloomberg påpeger, at Apple endnu ikke har indgået en aftale med en lokal kinesisk udbyder om lignende chatbot-funktionalit for kinesiske brugere af iPhone, iPad og Mac-computere. Apple skulle dog overveje en lignende aftale med selskaber som Baidu og Alibaba, der er førende på området i Kina.

Til at begynde med er Apple Intelligence kun tilgængelig på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max, hvis man ændrer systemsprog til U.S. English. Fra næste år vil flere sprog komme til, men om det inkluderer dansk, er endnu uvist.

Se også: Kan min iPhone få iOS 18? Se hvilke modeller der kan opdateres