Apple klar med nye funktioner til anonymitet og sikkerhed

Check in, NameDrop, Live Voicemail samt tiltag, der bl.a. beskytter for uønskede nøgenbilleder og -videoer, er blandt de mange nye sikkerhedsfunktioner, som Apple har lanceret.

Apple klar med nye funktioner til anonymitet og sikkerhed

Apple benyttede WDDC 2023 til at introducere en række nye tiltag inden for anonymitet og sikkerhed, blandt andet med nye funktioner som Check In, NameDrop og Live Voicemail.

Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering, understregede, at anonymitet er bygget ind i alle Apples produkter og funktioner fra starten og at Apple leverer branchens førende anonymitetsfunktioner og den bedste datasikkerhed i verden.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt

Check In – lad andre vide, at du er kommet sikkert frem

Check In er en funktion, der gør det muligt for brugerne at lade venner og familiemedlemmer vide, at de er nået sikkert frem til deres destination.

Når Check In slås til af brugeren, registrerer funktionen automatisk, hvornår brugeren har nået sin planlagte destination og giver udvalgte kontakter besked via Beskeder. I tilfælde af, at der sker noget uventet, mens brugeren er undervejs, registrerer Check In, at brugeren ikke kommer nærmere sin oplyste destination, og kontakter brugeren.

Hvis brugeren ikke svarer, deler funktionen oplysninger som brugerens nøjagtige placering, batteriniveau, status for mobildækning samt sidste aktive gang, brugeren brugte sin iPhone.

Se også: Test og anmeldelse af iPhones

Three iPhone 14 Pro devices show the new Check In feature in iOS 17.

Del sikkert indhold med andre via NameDrop

Med NameDrop, en ny AirDrop-oplevelse, kan brugerne holde deres iPhones tæt på hinanden og på den måde dele deres kontaktoplysninger med kun de modtagere, de ønsker.

Man kan også vælge de specifikke kontaktoplysninger, de må deles og hvilke oplysninger der ikke må deles.

Undgå spam og svindel med Live Voicemail

Live Voicemail kan bruges til at sikre, at man kun besvarer opkald fra folk, man kender eller som ikke har skumle hensigter. Når nogen ringer og begynder at lægge en besked, ser brugerne en livetransskription, mens den, der ringer, taler.

Så kan man vælge, om man vil besvare opkaldet alligevel. På den måde kan an undgå at besvare opkald der er spam eller svindel eller opkald, som kan krænke privatlivets fred.

Se også: Landekoder og telefonsvindel fra fupnumre

Sikker kommunikation beskytter for uønskede nøgenbilleder og videoer

Sikker kommunikation er en ny funktion, der advarer børn, når de modtager eller sender billeder i Beskeder, som indeholder nøgenhed og den dækker nu både stillbilleder og video.

Med en ny API kan udviklerne integrere Sikker kommunikation direkte i deres apps. Funktionen kan også bruges til AirDrop, FaceTime eller når de bruger appen Telefon til at modtage en Contact Poster og fotovælgeren til at vælge indhold, der skal sendes.

Disse advarsler bliver slået til for børnenes konti i deres abonnement på Familiedeling, og kan slås fra af en forældre.

Samme type advarsler kan voksne også få med Sensitive Content Warning. Funktionen er valgfri og kan slås til af brugeren i indstillingerne for anonymitet og sikkerhed.

Det bliver fremover muligt at oprette en gruppe, når man deler adgangskoder og loginnøgler og alle i gruppen kan tilføje og redigere adgangskoder, så de er opdaterede. Eftersom deling foregår gennem iCloud-nøgleringen, er den end-to-end-krypteret.

iPhone 14 Pro viser en Sensitive Content Warning i Beskeder, mens en anden iPhone 14 Pro viser en Sensitive Content Warning i AirDrop.

Privat browser i Safari

I år giver Apple med en markant opdatering endnu bedre beskyttelse mod trackere, når brugerne surfer på nettet, og mod personer, der kan have adgang til deres enhed. Avanceret beskyttelse mod tracking og fingeraftryk går endnu længere for at forhindre websites i at bruge de nyeste teknikker til at tracke eller identificere en brugers enhed.

Nu låser Privat browser også, når den ikke er i brug, så brugerne kan have faner åbne, selv om de lægger enheden fra sig.

Se også: Brug VPN til at gøre din mobil mere sikker

Anonymitetstilladelser i Fotos

En ny indbygget Fotovælger kan hjælpe brugerne med at dele bestemte fotos med apps, mens resten af deres bibliotek forbliver anonymt.

Når en app for eksempel beder om adgang til hele brugerens fotobibliotek, får brugeren mere information om, hvad der deles, sammen med lejlighedsvise påmindelser om, hvad brugeren har valgt.

Nye værktøjer giver udviklerne mulighed for at levere mere nøjagtige anonymitetsmærkater i apps generelt.