Billig Samsung-telefon fra 2019 får nu nyeste Android 13

Mellemklasse-mobiltelefonen Galaxy A51 lanceret af Samsung tilbage i 2019 modtager nu seneste version af Googles styresystem, Android 13.

Billig Samsung-telefon fra 2019 får nu nyeste Android 13

Siden 2020 har Samsung sat barren for opdateringer af Android-telefoner, hvilket vi nu ser et rigtig godt eksempel på. Samsung er netop nu i gang med at rulle nyeste Android 13 ud til Galaxy A51, der er en mellemklasse-mobil lanceret i 2019.

Se også: Find laveste priser på telefoner fra Samsung

Samsung Galaxy A51 får Android 13

Samsung Galaxy A51 blev lanceret i 2019 til en pris under 3.000 kroner. Denne mellemklassetelefon skulle vise sig at blive en gamechanger for Samsung, der tidligere havde svært ved at levere konkurrencedygtige billige mobiltelefoner. Samsung ramte endelig plet med Galaxy A51, der solgte fænomenalt.

Kort efter lanceringen kom Samsung med nyheden om, at de fremover ville give en række af deres Galaxy-mobiltelefoner 3 års OS-opdateringer, hvilket inkluderede A51-modellen. På tidspunktet var det uset blandt de billigere mobiltelefoner, der typisk kun fik ét til to års opdateringer, hvor kun de dyre topmodeller blev lovet opdateringer længere.

Til sammenligning er det selv i dag mere end nogle af Android-producenterne lover til deres dyreste mobiltelefoner.

Året efter hævede Samsung igen barren og lovede nu give fire års sikkerhedopdateringer til en række mobiltelefoner, herunder A51. Lidt efter løftede Samsung sløret for efterløseren til A51, Galaxy A52.

Men det stoppede ikke her, for i 2022 lovede Samsung, at mange af deres mobiltelefoner fremover ville få fire års OS-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer. Blandt disse var den efterhånden aldrende A51 dog ikke.

Samsung holder dog sit løfte om tre OS-opdateringer. De har netop meldt ud, at Galaxy A51, der dengang blev lanceret med Android 10, nu får Android 13. Det kunne altså tyde på, at dette er dens sidste store Android-opdatering.

Galaxy A51 er nu faldet til en pris på 2.499 kroner. Det kan dog ikke betale sig at købe denne model længere, da den nye Galaxy A53 er endnu billigere.

Presser andre Android-producenter

Man fornemmer tydeligt, at Samsung presser andre Android-producenter til at have et større fokus på opdateringer. I september sidste år lovede OnePlus, at de fremover ville give udvalgte modeller fire års OS-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer, og OPPO det samme. Også Motorola, der længe har kørt med 2 års OS-opdateringer, opgraderede med 3 år i seneste flagskibsmodel, Edge 30 Ultra.

Nye telefoner på trapperne fra Samsung

Om blot et par uger er Samsung klar med nye Galaxy S-modeller, der lanceres den 1. februar. Du kan læse mere om den kommende Galaxy S23-serie her. Vil Samsung gøre det igen og love opdateringer i endnu længere tid? Det må tiden (snart) vise.

Se også: Test af Samsung-telefoner