Første kig på OxygenOS 11 – OnePlus henter inspiration fra Samsung?

OnePlus viser nu lidt mere af brugerfladen OxygenOS 11 på Android 11 frem. I dette første kig ligner det utroligt meget, at OnePlus bevæger sig længere væk fra stock Android og tættere på Samsungs One UI.

Første kig på OxygenOS 11 – OnePlus henter inspiration fra Samsung?

Det er ikke første gang OnePlus gerne vil fortælle om, at de arbejder på højtryk med at klargøre Android 11-opdateringen til deres telefoner. Vi har længe vist, at der ville ske ændringer, men nu får vi for første gang et rigtig godt indtryk af det. Med disse billeder fra OxygenOS 11 viser OnePlus tydeligt, at de nu bevæger sig længere væk fra ren Android og tættere på Samsungs One UI.

Se også: Sammenlign priser på OnePlus-telefoner

Lettere enhåndsbetjening på OnePlus

I et opslag på OnePlus’ forum oplyser producenten, at ren Android er et godt udgangspunkt for mobiltelefoner og mobile enheder, men det også mener, at de kan gøre oplevelsen endnu bedre. Med hjælp fra brugertest har OnePlus derfor udviklet OxygenOS 11, som er baseret på det kommende Android 11 fra Google, som forventes lanceret i denne måned.

Det er pludselig gået op for OnePlus, at de større skærme på mobiltelefonerne har gjort det sværere at nå toppen. Derfor flytter OnePlus genveje og knapper ned i bunden af skærmen, hvor de er lettere at nå ved enhåndsbetjening. Det gælder selvfølgelig kun OnePlus’ egne apps og i brugerfladen, hvor tredjeparts-apps stadig kan have dårligt layout til enhåndsbetjening.

Læs også: Test: OnePlus Nord – der er sparet de rigtige steder

OnePlus OxygenOS 11
OnePlus OxygenOS 11 vil gøre det lettere at nå vigtige ting på skærmen med én hånd.

OnePlus giver også et indtryk af, hvordan designet på OxygenOS bliver. Herunder kan man se vejr-appen, indstillinger og galleri-appen, som det vil se ud i OxygenOS 11:

OnePlus OxygenOS 11
Her får man et godt indtryk af OxygenOS 11, baseret på Android 11.

Inspiration fra Samsung?

Det er dejligt at se OnePlus gøre noget for en lettere enhåndsbetjening. Det er samtidig meget interessant, at de rykker længere og længere væk fra Android som Google har designet det. OnePlus har dog tidligere bevist, at de er stærke på softwaredelen, så mon ikke de kan gøre det ordentligt?

Det er svært ikke at få indtrykket af, at OnePlus har kigget over skulderen hos konkurrenten Samsung. Samsung lancerede tilbage i december 2018 One UI, hvor der netop var fokus på lettere enhåndsbetjening:

Samsung One UI
Samsung One UI

Læs også: Kamera test: Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro

Hvornår kommer OxygenOS 11 og Android 11 til OnePlus?

Google har endnu ikke lanceret Android 11, men forventes at gør det i starten af denne (september) måned. Vi kan godt regne med, at OnePlus står klar med opdateringen til den nye version af Android med OxygenOS 11 kort efter Google har lanceret det.

Er det godt eller skidt, at OnePlus bevæger sig væk fra ren Android?