Google betalte rekordsum til sikkerhedsefterforskere i 2021

Google har betalt rekordsum på 8,7 millioner dollars til sikkerhedsefterforskere i 2021, og platformen Google Bug Hunters skal øge interessen.

Google betalte rekordsum til sikkerhedsefterforskere i 2021

Ifølge Google har selskabet betalt i 2021 sikkerhedsefterforskere en rekordstor sum på 8,7 milioner dollars sidste år, hvoraf 300.000 dollars er gået til velgørenhed, for at få ordnet tusindvis af svagheder via Vulnerability Reward Programs.

Læs også: Tofaktorgodkendelse har stor effekt på it-sikkerhed

Skal finde svagheder i Googles tjenester

De fortæller, at de har betalt 696 sikkerhedsefterforskere fra 52 forskellige lande som en del af disse programmer. Det fordeler sig med 119 deltagere i Android-programmet, 115 deltagere i Chrome-programmer og mange andre i programmer omkring Google Cloud, Google Play og andre teknologier. Visse af disse forskere har taget sig af hundredvis af svagheder hver især.

“Vi har også lanceret bughunters.google.com i 2021,” fortæller Google og fortsætter: “Bughunters.google.com er en offentlig forskerportal, der er dedikeret til at holde Googles produkter og internettet sikkert og beskyttet. Denne nye platform bringer alle vores VRP’er (Google, Android, Misbrug, Chrome og Google Play) tættere sammen og giver en enkelt indgangsformular, hvilket gør det nemmere end nogensinde før at indsende sikkerhedsfejl.”

Vulnerability Reward Program 2021
Google Vulnerability Reward Program 2021

Google Bug Hunters skal give flere muligheder

Udover at hjælpe med at få disse Vulnerability Reward Programs til at hænge sammen, skal platformen Google Bug Hunters give “flere muligheder for interaktion og en smule sund konkurrence gennem gamification, ranglister pr. land, priser/badges for visse fejl og meget mere!” samt “en mere funktionel og æstetisk tiltalende rangliste,” fortæller Google.

Google Bug Hunters-platformen skal også hjælpe personer, der gerne vil være sikkerhedsefterforskere med at lære håndværket via Bug Hunter University og gøre det lettere for efterforskere at publicere materiale om de svagheder, de finder. Platformen tilbyder til og med merch, blandt andet vandflasker, strømper, hættetrøjer og sågar toiletpapir med Google Bug Hunters mærke på.

Se også: Nyheder om sikkerhed på nettet