Hvornår kommer RCS på iPhone i Danmark?

Det nyeste iPhone-styresystem, iOS 18, understøtter SMS’ens afløser, RCS. Se hvad teleselskabernes planer er for RCS-understøttelse.

Hvornår kommer RCS på iPhone i Danmark?

Rich Communication Services eller RCS har eksisteret på Android-telefoner i mange år, men først med iOS 18 kom beskedstandarden, der på sigt skal afløse SMS og MMS, til iPhones.

Desværre virker RCS ikke, bare fordi du opdaterer din iPhone til iOS 18. De enkelte teleselskaber skal understøtte teknologien, og det er der i skrivende stund kun 16 teleselskaber i Europa, der gør.

Se også: iPhone har nu RCS – men du kan ikke bruge det

Teleselskaber og Apple implementerer RCS sammen

Hvert teleselskab skal samarbejde med Apple om at understøtte RCS – og det er tilsyneladende ikke bare sådan ligetil.

Det foregår gennem en såkaldt carrier bundle, som er en pakke med indstillinger, som leveres af hvert enkelt teleselskab og integreres af Apple i iOS. En carrier bundle indeholder teleselskabets konfigurationsdata såsom netværksindstillinger, adgangspunktsnavne (APN), opkaldsfunktioner og andre netværksrelaterede indstillinger, som sikrer, at en iPhone fungerer optimalt med et bestemt teleselskab.

Disse carrier bundles opdateres af Apple i samarbejde med teleselskaberne, og RCS er en af disse funktioner, som skal konfigureres på denne måde.

Se også: Gør et kup – køb din iPhone brugt

Danske teleselskaber er i dialog med Apple

Vi har spurgt de danske teleselskaber med eget mobilnet om deres planer om at understøtte RCS på iPhone. Ingen af teleselskaberne kan give en tidshorisont for, hvornår RCS på iPhone virker i Danmark.

  • Telenor: ”Vi er i dialog med Apple om RCS, men vi kan på nuværende tidspunkt ikke give en forventet tidshorisont.”
  • Nuuday (TDC NET): ”Apple har meldt ud, at de i første omgang fokuserer på de største markeder, hvorfor vi endnu ikke kender tidshorisonten for lanceringen i Danmark. Hos Nuuday har vi gennem længere tid været i dialog med Google vedr. RCS på Android, og vi har igangsat samme dialog med Apple, så vi kan få afklaring på, hvilke krav der stilles til os som teleoperatør.”
  • Telia: ”Vi kan pt. ikke sætte en tidshorisont på for RCS – det gælder både for Telia og Call me.”
  • 3: Teleselskabet er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Se også: Nu ruller iOS 18 ud. Får min iPhone opdateringen?

Er Apple eller teleselskaberne flaskehalsen?

RCS hos iPhone-brugere lader altså vente på sig i Danmark, selv om teleselskaberne har understøttet teknologien i mange år på Android-telefoner.

Noget kunne derfor godt tyde på, at det er Apple, der er flaskehalsen. Flere teleselskaber bør understøtte RCS i de kommende måneder, men om det inkluderer danske teleselskaber, er uvist.

RCS er dog en af de mere interessante nyheder i iOS 18, da beskedstandarden vil fjerne mange af de begrænsninger, der hidtil har været, når iPhone-brugere og Android-brugere har kommunikeret med hinanden via SMS- og MMS-beskeder. Det er derfor også en skam for både iPhone- og Android-brugere, at funktionen endnu ikke virker i Danmark.

Læs mere om de mange fordele ved RCS.

Se også: Køb ikke den nye iPhone 16 her