De første test af Apple AirTag – lever op til forventningerne

De første udenlandske anmeldelser af Apple AirTag - Apples nye nøglefinder - er udgivet. Bliv klogere på fordele og ulemper ved de nye AirTags.

De første test af Apple AirTag – lever op til forventningerne

Apple præsenterede 20. juni 2021 et længe ventet produkt: AirTag. Det er en lille nøglefinder, som kan sættes i nøglebundtet, i håndtasken, i pungen eller i/på mange andre ting, som du har en tendens til at smide væk eller miste af syne. Nu har de første internationale medier fået AirTag til test, og dem tager vi her et kig på.

Med Find-appen kan man lokalisere sine ting med et AirTag. Apple udnytter de mange hundrede millioner af iPhones, der er i brug rundt om i verden. Ved brug af ultra-wideband (UWB), som alle iPhones siden iPhone 11-serien understøtter, kan du altid lokalisere AirTags.

Men hvordan virker de så i praksis? Det har de første anmeldere givet os svaret på. De første anmeldelser i udlandet er udkommet, og vi bringer her et kort sammendrag af dem.

Nedenfor kan du blive klogere på, om AirTag med pris på 249 kroner i Danmark er pengene værd.

Læs også: De nye Apple AirTags finder ting du har tabt

Tom’s Guide: Nøglefinderen jeg har ventet på

Godt:

  • Meget nem at opsætte
  • Precision Finding virker godt
  • Kompakt design
  • Forskelligt tilbehør
Dårligt:

  • Lyden kunne være højere
  • Rutevejledning kan til tider være pertentlig

Tom’s Guide har ikke givet AirTag en bedømmelse.

TechRadar: Skuffer ikke indtil videre

Fra TechRadar lyder det, at AirTags indtil videre ikke skuffer. De er simple at opsætte og bruge, og Prevision Finding ser ud til at kunne hjælpe med hurtigt at finde forsvundne ting. Apple har også rigelig fokus på privatliv, så trackerne ikke kan misbruges. Det er dog dyrt tilbehør, særligt hvis du vil tilføje en til nøgler eller tasker.

Godt:

  • God til at finde ting, man har forlagt
  • Precision Finding med iPhone 11 eller nyere
Dårligt:

  • Dyr hvis den bruges sammen med tilbehør
  • Virker ikke med Android

TecRadar har ikke givet AirTag en bedømmelse.

Læs også: Tile kommer i version med UWB – konkurrent til AirTags

The Verge: Smart, duelig og meget Apple

The Verge beskriver, at Apple AirTags er et omhyggeligt designet system, og at produktet i høj grad udnytter Apples økosystem.

AirTags er lidt dyrere end konkurrenterne, men den lille brik er godt designet, og Apple har stor fokus på privatliv. Til gengæld kritiserer The Verge, at AirTags kun virker med Apple-enheder, og hardwaren ikke tager højde for virkelighedens praktiske udfordringer. Samlet set mener The Verge, at AirTags er en ”meget Apple-ting til Apple-brugere, der allerede lever i Apples økosystem”.

The Verge har ikke givet AirTag en bedømmelse.

TechCrunch: Virker som proklameret

Fra TechCrunch lyder det, at AirTags virker mere eller mindre, som Apple har proklameret. Opsætningen er simpel og er inspireret fra opsætningen af AirPods. Muligheden for at finde AirTags med høj præcision gennem U1-chippen er et godt eksempel på en nyttig måde at anvende augmented reality (AR) på. Det gør det nemmere at finde ens AirTag.

Rækkevidden med Bluetooth var som forventet, dvs. at forhindringer eller vægge kan forstyrre signalet. Det tog for eksempel ofte 30 sekunder eller mere at få de oplyst placeringen af et AirTag i et andet rum. Når først placeringen var fundet, opdaterede anvisningerne til at finde AirTag hurtigt, og de var ekstremt præcise ned til få centimeters nøjagtighed.

TechCrunch har ikke givet AirTag en bedømmelse.

Læs også: Nu kan du finde dine bluetooth-enheder med iPhone

Mashable: Temmelig kedelig

Brenda Stolyar fra Mashable føler ikke selv det store behov for et produkt som AirTag. Selv om AirTags virker ’rigtig godt’, og Brenda ikke oplevede nogen problemer med forbindelsen, påpeger hun, at det trods alt bare er endnu en Bluetooth-tracker, og at de har eksisteret i lang tid. Stolyar roser til gengæld muligheden for at kunne lokalisere AirTag med høj præcision gennem U1-chippen.

Stolyar gennemgår de forskellige tiltag, som Apple har gjort for at respektere folks privatliv, men kritiserer, at AirTag først gør opmærksom på sig selv over for folk med Android-telefoner (eller dem, som slet ikke har nogen telefon) efter tre dage, hvis nogen skulle forsøge at spore folk uden deres viden.

Mashable har ikke givet AirTag en bedømmelse.

Se også: Test af gadgets og tilbehør

Seneste nyt i sagen

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 20/4/2021 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en artikel der drejer sig om De nye Apple AirTags finder ting du har tabt – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.