iOS 16 gør kameraet i iPhone 13 bedre

Med iOS 16 vil ejere af iPhone 13-telefoner oplever markante forbedringer af kameraet, men det gælder ikke dem med ældre iPhones.

iOS 16 gør kameraet i iPhone 13 bedre

iOS 16 giver forbedringer af billeder og videoer i iPhone 13 og iPhone 13 Pro takket være ændringer af softwaren. Opdateringen af softwaren tilføjer sløring af forgrunden på portrætter og forbedrer videooptagelser i Cinematic Mode.

Forbedringerne gælder dog kun Apples telefoner fra 2021 på grund af begrænsninger i hardwaren.

Bedre sløring af portrætbilleder

På previewsiden for iOS 16 skriver Apple, at iPhone 13-brugere fremover kan sløre objekter  forgrunden af et billede med en mere realistisk bokeh effekt, når man bruger Portrætindstilling.

I iOS 15 kan man kun sløre billedets baggrund i Portrætindstilling. I mange tilfælde giver det billedet et ret urealistisk udseende. Det vil Apple ordne med iOS 16.

Cinematic Mode til videoer forbedres

Også Cinematic Mode til videoer bliver forbedret med iOS 16. Fremover bliver videoerne filmet med mere korrekt dybdeskarphed til profilvinkler omkring kanterne på hår og briller.

Det giver Cinematic-videoer af højere kvalitet og et resultat, der mere minder om det, man får med et rigtigt kamera.

Se også: Test af iPhone 13

Kun forbedringer til iPhone 13

De nye funktioner kræver den Neural Engine, der er i A15 Bionic-chip, og det betyder, at iPhone 13-telefonerne kan få dem via en opdatering af softwaren.

Det forklarer også, hvorfor forbedringerne af Portrætindstilling ikke kommer til ældre iPhones.

Se også: Bedste priser på iPhone 13

Andre nyheder i iOS 16

iOS 16 får en hel bunke nye funktioner som forbedret Låseskærm med en lang række muligheder for at foretage ændringer efter smag og behag, forbedrede Besked- og Mail-apps med mulighed for at slette sendte beskeder, understøttelse af Live Tekst på videoer, forbedret Familiedeling, ny version af CarPlay med mere.

Den første udviklerbeta af iOS 16 kom mandag efter årets keynote ved WWDC. Den offentlig beta skal komme til juli. Derefter er planen, at den nye version af Apples styresystem skal rulle ud i september samtidig med lanceringen af den næste generation iPhones.

Se også: Hvad er nyt i iOS 16?