Langt færre installerer iOS 15 end iOS 14

iPhone-brugerne er langt mindre interesseret i at downloade iOS 15 end iOS 14 - måske fortidens spor afholder dem fra at downloade.

Langt færre installerer iOS 15 end iOS 14

Som oftest bliver rekorden for, hvor hurtigt iOS-brugerne installere en ny systemopdatering, slået hver gang, der kommer en ny iOS-version fra Apple. Men denne gang ser det ud til, at iOS 15 bryder den trend.

iOS 15 har langt fra samme interesse hos forbrugerne som iOS 14

Ifølge en ny rapport fra Mixpanel var installationsradien på iOS 15 blot 8,5 procent onsdag ved middagstid. Set i et større perspektiv lå iOS 14 på 14,5 procent efter samme tidsrum.

Det er en ret stor forskel, og det peger på, at brugerne ikke er særligt interesserede i iOS 15 og derfor ikke kaster sig over muligheden for at opdatere til det nye system.

Mixpanel måler installationsradien af iOS baseret på besøg på websider og apps, der bruger deres mobile analytisk SDK, så der er ikke tale om officiel data, og det er derfor ikke sikkert, at tallene er helt præcise. Men sammenlignet med samme data fra sidste år, der blev indsamlet på helt samme måde, så kan vi nok konstatere det som fakta, at installationen af iOS 15 går langsommere end det var tilfældet med iOS 14.

Se også: Bedste tilbud på iPhone

Giver vigtige sikkerhedsopdateringer selvom man holder fast i iOS 14

Apple har endnu ikke selv offentliggjort nogle tal omkring hastigheden på installationen, og hvis det virkelig stemmer, at iOS 15 halter efter iOS 14, så kommer der nok heller ikke nogen officielle tal eller kommentarer.

Det sidste, vi har hørt om iOS 14, stammer fra juni, hvor 85 procent af iOS-brugerne havde opdateret til iOS 14. Tidligere i år meldte Apple ud, at de brugere, der holder sig til iOS 14, efter at iOS 15 er lanceret, også har mulighed for at få vigtige sikkerhedsopdateringer.

Det er sikkert medvirkende til, at visse brugere tøver med at opdatere til den nye systemversion. En anden faktor kan være, at mange stadig husker alle problemerne, der tidligere har været med den første version af en ny systemversion.

Se også: Nyheder om iOS 15