Nu viser Android Auto din telefons baggrundsbillede

Android Auto har fået en ny funktion, så baggrundsbilledet fra din telefon automatisk overføres til startskærmen i Android Auto-brugerfladen.

Nu viser Android Auto din telefons baggrundsbillede

En ny opdatering af Android Auto er på vej ud til brugerne af spejlingstjenesten til bilers infotainmentskærme. Nu viser Android Auto-brugerfladen på bilers skærme samme baggrundsbillede som på den telefon, der er tilsluttet bilen.

Funktionen blev allerede opdaget af 9to5Google tilbage i oktober, hvor den stadig var under udvikling. Først nu – i den nye version 10.7 – er den ved at rulle ud til slutbrugere.

Læs også: Google Assistent sammenfatter beskeder i Android Auto med AI

Synkroniserer automatisk telefonens baggrundsbillede

Nyheden går altså i al sin enkelthed ud på, at det baggrundsbillede, som er anvendt på ens telefon, nu også vises som baggrundsbillede i Android Auto, når telefonens indhold spejles på bilens infotainmentskærm.

Hidtil har man kunnet vælge mellem en håndfuld abstrakte baggrundsbilleder, men med den nye funktion bliver brugeroplevelsen altså personliggjort lidt mere. Funktionen er aktiv som standard, men vil man slå den fra, kan man gøre det i Android Autos skærmindstillinger.

Det er indtil videre kun statiske baggrundsbilleder, der overføres til Android Auto. Såkaldte live-baggrunde – altså animerede og interaktive baggrunde – fungerer ikke, og det samme gælder for andre særlige baggrunde. Eksempelvis synkroniseres de AI-baggrundsbilleder, der anvendes i Google Pixel 8, ikke med Android Auto. Årsagen til dette er dog ukendt. Når den aktuelle baggrund ikke kan overføres, viser Android Auto den seneste kompatible baggrund.

Selv om denne nyhed synes lille, er der tale om en ændring, som giver Android Auto et lidt mere personligt præg, når man har startsiden åben på bilens skærm. Det er også en funktion, som Apple CarPlay endnu ikke kan tilbyde.

Læs også: Google Maps til Android Auto får ny, smart funktion