Google Maps til Android Auto får ny, smart funktion

En længe ventet funktion er nu tilgængelig i Google Maps til Android Auto. Nu kan korttjenesten gemme og huske, hvor du har parkeret din bil.

Google Maps til Android Auto får ny, smart funktion

Du kender det sikkert. Du har parkeret et sted, som du ikke er særlig bekendt med. Efter at have været ude på dit gøremål har du glemt, hvor bilen holder parkeret.

Har du Android Auto i din bil, kan Google Maps nu huske, hvor du har parkeret bilen. Det var 9to5Google, der først opdagede den nye funktion.

Læs også: Stor utilfredshed over drastisk forandring af Google Maps’ farver

Du skal selv huske Google Maps på at gemme din parkering

Den nye funktion til Google Maps går i al sin enkelthed ud på, at du får mulighed for at gemme din lokation, efter Google Maps har navigeret dig til en destination. Alt du skal gøre er at trykke på en lille knap, hvor der står teksten “Gem parkering”. Slår du den til, husker Google Maps hvor du har parkeret din bil. Dermed er det nemt at finde bilen igen, hvis du befinder dig et område, du ikke kender til.

Funktionen er den samme, som har været tilgængelig til Google Maps via smartphones siden 2017. Hvis du hellere vil benytte samme funktion via din telefon, skal du blot trykke på det blå ikon, der angiver din aktuelle lokation, og vælge at gemme placeringen.

Er den nye funktion endnu ikke tilgængelig i din bil, kan du prøve at tjekke Google Play Butik for opdateringer til Google Maps. Funktionen er allerede rullet ud til danske brugere af Google Maps via Android Auto.

Har længe været muligt i Apple Kort

Igennem længere tid har denne parkeringsfunktion været tilgængelig i Apples konkurrerende Kort-app til Apple CarPlay.

Det er derfor ikke nogen stor, banebrydende funktion, som Google nu kan præsentere til Google Maps via Android Auto. Ikke desto mindre vil den helt sikkert være til stor gavn for Android-folket at få adgang til den efterspurgte funktion.

Apple gør det dog lidt anderledes end Google. Apple holder øje med, hvornår ens iPhone bliver frakoblet CarPlay eller bilens Bluetooth-forbindelse og bruger det som en indikator for, hvor en bil er parkeret. Parkeringslokaliteter gemmes altså helt automatisk. Her er Googles løsning i Maps knap så smart, da brugeren selv skal vælge at gemme en parkering, hver gang man ønsker det.

Læs også: Google Maps til Android Auto får et mere raffineret design