Rygte: Kommende iPhone-software vil have store forbedringer

Der kan være store forbedringer på vej til iPhonen, når iOS 16 lanceres senere på året. Men vi skal dog ikke forvente, at brugerfladen vil se anderledes ud.

Rygte: Kommende iPhone-software vil have store forbedringer

Den næste store opdatering af Apples styresystem til iPhones, iOS, kan komme til at indeholde væsentlige forbedringer, mener Bloombergs Mark Gurman. I seneste udgave af hans nyhedsbrev Power On, skriver Gurman, at han forventer sig opdateringer af notifikationerne samt en række nye målefunktioner af helbredet i den næste iOS-opdatering, iOS 16.

Se også: Bloomberg: Apple overvejer abonnement på iPhone

iOS som man kender det

Sidder man og håber på et nyt design af brugerfladen, skal vi længere frem end næste version: “Jeg forventer ikke et komplet redesign af iOS’ brugerflade, selv om den ikke har ændret sig meget siden iOS 7, der blev lanceret for næsten ti år siden,” skriver Gurman. Så vi kan altså forvente at iOS ligner sig selv, når næste version kommer til september, men med flere funktioner indbygget.

Han mener, at eventuelt nyheder i brugerfladens design begrænses til en mindre forbedring af mutitaskningen på iPad. Softwaren til iPad hedder ikke længere iOS, men blev omdøbt til iPadOS i 2019.

Apple Watch bliver bedre til sundhed

Vender man blikket mod Apples andre styresystemer, mener Gurman, at watchOS 9 kan få opgraderinger af trænings- og sundhedsfunktioner, men han nævner ikke noget meget specifikt.

Endnu mindre detaljeret bliver det, når det gælder Apples planer for den næste version af macOS. Med Big Sur gav Apple sit styresystem til desktop et helt nyt design, for at gøre det mere lig iOS. I den nyere Monterey-opdatering introducerede Apple funktioner som Universal Control og SharePlay.

Vi får et smugkig på både det nye macOS, iOS 16 og watchOS 9 ved WWDC 2022. Apples årlige udviklerkonference, WWDC, begynder 6. juni, og her kan vi måske også få et kig på lidt ny hardware fra Apple. Ifølge Gurman kan det dreje sig om både en ny MacBook Air og nye MacBook Pro-modeller.

Se også: Nyheder om mobiltelefoner