Send beskeder til alle via satellit med Google Beskeder i Android 15

Android 15 understøtter satellitopkobling - en funktionalitet, som Google Beskeder-appen vil understøtte. Her kan man sende beskeder uden mobilnet eller Wi-Fi til alle kontakter.

Send beskeder til alle via satellit med Google Beskeder i Android 15

Google er i fuld gang med at udvikle den næste Android 15-software, som netop kan testes i et tidligt stadie. En af nyhederne, som Google arbejder på, er understøttelse af satellitforbindelse via Googles Beskeder-app .

I den nyeste betaversion (20240329_01_RC00) af appen bliver vi nu lidt klogere på, hvordan løsningen kommer til at fungere.

Læs også: Alt du skal vide om Android 15

Android-telefoner kan sende beskeder over satellit til alle

Mediet 9to5Google har gravet i kildekoden til den nyeste version af appen og har fundet nogle linjer kode, der giver lidt mere indsigt i, hvordan beskeder via satellit skal fungere i Google Beskeder:

  • ”Stå udenfor under åben himmel for at sende”
  • ”Beskeder via satellit kan tage længere tid og kan ikke indeholde billeder og videoer”
  • ”Du kan sende beskeder til alle, inklusive alarmtjenester”

Foto: Google

De to første punkter forklarer mere eller mindre sig selv, og det giver mening, at man kun kan sende tekst og ikke billeder og video, da satellitkommunikation kun er muligt med små datapakker.

Den tredje kodelinje antyder, at man kan sende beskeder til andre end beredskabstjenester – nemlig ”alle”. Dermed vil Googles løsning få samme muligheder, som Garmin tilbyder. Og netop Garmin lader at være Googles samarbejdspartner, når det gælder adgang til satellitbaserede beskeder.

Se også: Google klar med første smugkig på Android 15

Begrænset satellitfunktion i iPhones

Apple har tilbudt satellitbaserede beskeder siden iPhone 14-modellerne, men her kan man kun bruge teknologien til at kontakt med alarmcentralen og vejhjælp, ligesom man kan dele sin placering ved hjælp af Find Min-tjenesten. Dermed kan man ikke sende beskeder til almindelige kontakter.

Apples satellitfunktioner er endnu ikke tilgængelige i Danmark, men hvis danskere rejser til nogle af de lande, hvor funktionen virker, vil den være tilgængelig. Det tæller blandt andet USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien.

Android 15 introducerer en ”automatisk forbundet til satellit”-notifikation på systemniveau. Den fortæller, hvordan ”man kan sende og modtage beskeder uden mobil- eller Wi-Fi-netværk.” I den finder man også en genvej til ”Åbn besked” og et satellitikon i statusbjælken.

Det er endnu uvist, om satellitopkoblingen i Android 15 bliver noget, som man skal betale for, eller om det bliver gratis – enten i en årrække, som det er tilfældet med Apple, eller gratis for altid.

Se også: Apple forlænger den gratis periode for satellittjenesten Nødopkald SOS