Undersøgelse: Android-brugere bedre billister end iPhone-brugere

En undersøgelse viser, at der valg af smartphone hænger sammen med kørestil. Brugere af iPhones kører mere usikkert og dårligere, end dem med en Android-telefon.

Undersøgelse: Android-brugere bedre billister end iPhone-brugere

I en ny undersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem valg af smartphone og sikker bilkørsel. Ifølge undersøgelsen kører dem med Android-telefoner bedre og mere sikkert, end dem der bruger en iPhone.

Undersøgelsen blev foretaget af det amerikanske bilforsikringsselskab Jerry, hvor 20.000 amerikanske bilisters kørevaner blev analyseret under samlede 13 millioner kilometers kørsel. Resultaterne af undersøgelserne blev opdelt i seks kategorier: generel sikker kørsel, distraheret kørsel, hastighed, sving, acceleration og bremsning.

Læs også: Apple, Google og Microsoft vil have login uden password

Dem med Android-telefoner kørte bedst

Resultaterne fra undersøgelsen viste, at Android-brugere sammenlagt var de klart bedste billister. Faktisk vandt gruppen med Android-telefoner alle seks kategorier som de sikreste bilister. Den kategori med den største forskel mellem de to grupper var distraheret kørsel, hvor Android-brugere scorede seks point højere end deres iPhone-modparter.

Android iPhone kørestil
Dem med Android-telefoner kører åbenbart bedre bil…

Grafen ovenfor viser, at bilister med Android-telefoner vandt i hver eneste kategori. Lige fra mindre distraheret kørsel, hastighedsoverskridelse, bremsning og endda den måde, de drejer på. Det kunne tyde på, at det er nemmere for Android-brugere at holde hænderne og øjnene væk fra telefonen under kørsel.

Flere iPhone- end Android-brugere med i undersøgelsen

I undersøgelsen deltog ikke kun yngre mennesker, men var indelt i seks forskellige aldersgrupper fra 18-65 år. I alle kategorier havde Android-brugere en lavere samlet score i kørsel. Rapporten nævner, at der var mere end dobbelt så mange iPhone-brugere som Android-brugere i undersøgelsen, så selv med et flertal tabte iPhone-brugerne stadig til Android-brugerne.

Hvorfor resultatet ser således ud kan vi kun gisne om. Dog mener Jerrys analytikere, at det kan skyldes regelbaseret kørsel i forhold til følelsesbaseret kørsel. Andre undersøgelser har vist, at Android-brugere har en tendens til at være mere samvittighedsfulde og ærlige og mindre tilbøjelige til at bryde reglerne. I modsætning hertil har iPhone-brugere vist sig at udvise mere følelsesmæssig adfærd, hvilket kan resultere i inkonsekvent og uforudsigelig adfærd.

Læs også: Ny Android-producent: Nothing phone (1) klar til sommer