Apple arbejder på Apple TV med indbygget kamera og højtaler

Apple TV kan blive slået sammen med HomePod. Apple undersøger også mulighederne for at slå en iPad sammen med HomePod, erfarer finansmediet Bloomberg.

Apple arbejder på Apple TV med indbygget kamera og højtaler

Apple har i forvejen tv-boksen Apple TV og smart-højtaleren HomePod. De har hver især deres særlige funktioner og anvendelsesområder. Men hvad hvis man slår de to produkter sammen til et nyt produkt?

Den tanke har Apple angiveligt tænkt. Ifølge finansmediet Bloomberg arbejder Apple nemlig på netop et Apple TV kombineret med HomePod – Apples smart-højtaler, der konkurrerer med bl.a. Google Home og Amazon Echo.

Der skulle efter sigende være tale om en Apple TV-lignende tv-boks, som er udstyret med et kamera og en højtaler. Det er altså to af de funktioner, der mere eller mindre udgør HomePod. Den nye enhed kan altså afspille musik og er drevet af Siri ligesom HomePod ud over de sædvanlige Apple TV-funktioner.

Hvordan det kommende Apple TV med kamera og højtaler kommer til at se ud, vides endnu ikke.

Læs også: iOS 15 på vej – Apple inviterer til WWDC den 7. juni

Apple arbejder også på smart-display

Apple undersøger ikke kun mulighederne for at lave et smartere Apple TV. It-giganten arbejder ifølge oplysningerne også på et smart-display. Det kan mest af alt beskrives som en iPad kombineret med en højtaler.

Smart-skærme er som regel stationære og er tænkt til at have stående i hjemmet, f.eks. på køkkenbordet. Gennem det indbyggede kamera kan man foretage videoopkald direkte fra enheden. Sådan fungerer det i hvert fald på Google og Amazons allerede eksisterende smart-skærme, henholdsvis Google Nest Hub og Amazon Echo Show.

Apple skulle også have undersøgt mulighederne for at lade smart-skærmen rotere, så den altid peger mod brugeren. Dette har Amazon allerede gjort i sin seneste smart-skærm, Echo Show 10. Om Apples løsning er magen til Amazons, vides dog endnu ikke.

Der er på nuværende tidspunkt tale om produkter, som stadig er i en tidlig udviklingsfase. Det er derfor langt fra sikkert, at vi får produkterne at se. Apple kan snildt ende med at skrotte sine planer om at lancere produkterne, hvis de ikke lever op til forventningerne. Det kan også være, de bliver en realitet, men i en anden udgave end de prototyper, som Bloomberg har fået nys om. Det bliver vi forhåbentlig klogere på i fremtiden.

Læs også: Apple arbejder på hårdfør udgave af Apple Watch

Opfølgning:

Fortællingen gik sin videre gang. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 7/4/2021 gik vi videre og publicerede fortællingen Nye Symfonisk-højtalere på vej fra Ikea/Sonos – Den finder du her. Få også seneste nyt om temaet her..