Apple tjener stadig langt mere på smartphones

Der er stadig ingen af de andre smartphoneproducenter der når Apple til sokkeholderne, når det gælder indtjeningen på telefoner.

Apple tjener stadig langt mere på smartphones

2019 har ikke ligefrem været det bedste år, hvis man snakker indtjening og er smartphoneproducent. Huawei, men også Xiaomi, Oppo, Vivo holder ved, mens Samsung har nydt godt af et fornuftigt salg af Galaxy A-serien og Galaxy Note 10. Dem der tjener flest penge er stadig Apple – faktisk langt mere.

Ifølge seneste Counterpoint Research rapport, sidder Apple på 66 procent af det samlede markeds indtjening, på trods af at kun 32 procent af deres indtjening i tredje kvartal kommer fra smartphones. Apples loyale kunder på store markeder som USA, EU og Japan er en af ​​grundene til, at Apple stadig kan operere på et overskudsniveau, som deres konkurrenter kun kan drømme om.

Apple salg
Apple sidder på 66 procent af det samlede markeds indtjening i tredje kvartal 2019. Foto: Counterpoint Research

Samsung tjener næstmest

Et godt stykke efter Apple finder man Samsung, der er verdens største smartphoneproducent. Deres bid af kagen ligger på 17 procent, hvilket i høj grad skyldes deres nyeste Galaxy A-serie og deres vildeste S-Pen-udstyredede flagskib til dato: Galaxy Note 10-serien.

Counterpoint Research skriver i rapporten, at de kinesiske producentener langsomt forbedrer deres fortjenstmargener, hvor 5G til næste år vil have en betydelige rolle at spille. For de producenter der er forberedt på 5G, så vil dette sandsynligvis føre til omsætningsvækst. Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi er langt fremme med 5G-teknologien, hvilket kan lave meget om på næste års resultater.

Læs også: 5G skal være mainstream næste år