Android-telefoner ramt af fejl med Smittestop-app

Har du en Android-telefon, så opfordres der til at tjekke appen manuelt efter smittefare. En fejl i appen betyder nemlig, at Android-brugere let kan misse notifikationer.

Android-telefoner ramt af fejl med Smittestop-app

En fejl som har eksisteret i Smittestop-appen siden lanceringen betyder, at danskere med Android-telefoner meget vel kan have misset notifikationer om smittefarer. Derudover kan notifikationer være hele 24 timer undervejs.

Har din Smittestop-app været stille og har du en Android-telefon? Så kan det meget vel være, at notifikationer om smittefare ikke er sluppet igennem til telefonens skærm. En række Android-telefoner er ramt af en fejl som betyder, at Smittestop-appen ikke har kunnet levere besked til brugerne, at de kan have været i nærheden af en smittet.

Netcompany, som står bag appen, erkender denne fejl over for DR, som har modtaget en række henvendelser om dette problem:

“Det ser ud til, at man på visse telefoner med styresystemet Android, kan komme til at opleve, at der går op til 24 timer, inden man bliver advaret om, at man har været i nærheden af en smittet.”, oplyser Netcompany.

Efter den kommentar fra Netcompany oplyses der, at der endvidere kan gå over de 24 timer, inden en notifikationer dukker op.

Læs også: Batterioptimering blokerer COVID-19-app fra at underrette om smittekæder

Google: teknologien virker som den skal

Formålet med Smittestop-appen er at advare dig, hvis du har været i nærkontakt med en person, der senere testes positiv for covid-19. En notifikationer skal automatisk dukke op, så brugerne ikke behøver at tjekke appen manuelt. Men det viser sig, at går brugerne manuelt ind i Smittestop-appen, så kan der meget vel kunne notifikationer op. Spørger man Google, så er der ikke tale om en fejl i Android.

En række telefoner med Android er udstyret med funktioner, som skal forlænge batteritiden, hvilket betyder apps i baggrunden lukkes ned. Google har allerede rettet denne fejl og sendt den ud til smartphoneproducenterne. Nu er det op til dem at få opdateret deres enheder.

Læs også: Smittestop sætter rekord – 245.000 downloads på et døgn

Tjek Smittestop manuelt

Det bedste råd er lige nu at tjekke Smittestop-appen manuelt, hvis du har en Android-telefon. Du kan eventuelt sikre dig, at Smittestop er undtaget i telefonens strømbesparelse.Husk at bluetooth skal være tændt – dette gælder også på iPhones