Anonymous overvejer at forlade Twitter efter Musks opkøb

Hackerkollektivet Anonymous kan være på vej ud af Twitter, hvis Elon Musks ændringer til platformen kræver, at alle brugere skal verificeres.

Anonymous overvejer at forlade Twitter efter Musks opkøb

Da Elon Musk gik ud med nyheden om, at han havde købt det sociale netværk Twitter for godt 300 milliarder kroner, kom han med en række udtalelser om tjenestens fremtid. Han udtalte blandt andet, at “ytringsfrihed er grundlaget for et velfungerende demokrati, og Twitter er den digitale plads, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres.”

Læs også: Elon Musk: Svært for Rusland og Kina at sabotere Starlink

I en erklæring sagde han også, at “Jeg ønsker også at gøre Twitter bedre end nogensinde før ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne open source for at øge tilliden, bekæmpe spambots og autentificere alle mennesker.”

Vil forblive anonyme på Twitter

Sidstnævnte gav dog anledning til en reaktion fra hackerkollektivet Anonymous, da denne gruppe af anonyme hackere ofte bruger Twitter til at kommunikere deres aktiviteter til omverdenen. I et tweet skrev Anonymous: “Lad os IKKE verificere identiteter, som Facebook gør, så er vi væk”, hvortil Elon Musk selv svarede, at “jeg håber, at selv mine værste kritikere bliver på Twitter, for det er det, ytringsfrihed betyder”.

Musk har tidligere talt om, at brugere, der er verificeret på tjenesten, vil få en form for tag, der viser, at de er verificerede brugere, men om det er det, Musk henviser til, kan diskuteres, da hans udtalelse om ytringsfrihed til en vis grad modsiges af udtalelsen om identifikation af brugere.

Læs også: Elon Musk tilbød Apple at købe Tesla