Apple Maps får en ordentlig overhaling i iOS 12

Apple laver kortappen Maps helt forfra og begynder snart at forbedre kortet ved brug af data fra iPhones og egne biler, der kører rundt på vejene.

Apple Maps får en ordentlig overhaling i iOS 12

Da Apple i 2012 lancerede appen Maps, var det en noget skuffende oplevelse. Kortet var propfyldt med fejl og mangler, og der var langt fra den kvalitet, som man kunne forvente fra ærkerivalens korttjeneste Google Maps.

Læs også: Ny Udforsk-funktion ruller ud til Google Maps

Siden da har Apple arbejdet ihærdigt på at forbedre appen, men der er stadig et godt stykke vej, før Apple Maps kan måle sig med Google Maps, særligt i kortets detaljegrad og informationer.

Apple Maps
Foto: TechCrunch

Vil være uafhængig af firmaer som TomTom

Det er Apple i den grad opmærksom på, og derfor har Apples chef for Maps, Eddy Cue, også snakket med mediet TechCrunch om, hvordan fremtiden for korttjenesten ser ud. Spørger man Eddy Cue, ser den meget lys ud, for Apple begynder nemlig snart at integrere egen kortdata i appen.

Hidtil har Apple gjort brug af data fra tredjeparter, blandt andet TomTom og OpenStreetMap, men fremadrettet skal Apples kort være baseret på Apples egen data. Denne data bliver indhentet fra flere hundreder af millioner iPhones. Det vil altså sige, at trafikmeldinger, indblik i vejforholdene og vejnettet i realtid, byggearbejde og ændringer på fortove vil være langt mere opdaterede i Apple Maps.

Læs også: Nu kan du flyve over Aarhus med Apple Maps

Apple har også i længere tid haft en større flåde af biler spækket med sensorer og kameraer, som hjælper med til at forbedre kortet. Disse spiller også fremadrettet en stor rolle i Apples iver efter at forbedre Apple Maps.

Eddy Cue oplyser, at det forbedrede Apple Maps vil være at finde i den færdige udgave af iOS 12 til september, men umiddelbart vil den forbedrede kortdata ikke være synlig på disse breddegrader til at starte med. Apple vil først forbedre San Francisco Bay Area, hvorefter turen går til Nordcalifornien senere på året. Det er Apples mål før eller siden at være hel uafhængig af andre parter som TomTom og OpenStreetMap, men det varer formentlig flere år, før det bliver muligt.