Apple overhaler Samsung i nøglemarked

Samsung må se sin førerposition smuldre på det amerikanske nøglemarked.

Apple overhaler Samsung i nøglemarked

Det var en stor nyhed for Samsung, verdens førende mobilproducent, dengang selskabet i andet kvartal formåede at puffe Apple af mobiltronen på det feterede amerikanske mobilmarked.

Den sejr varede dog ikke længe for den sydkoreanske tech-gigant, for nyeste tal fra markedsanalytikerne fra Strategy Analytics viser, at Apple har overhalet Samsung på det amerikanske mobilsalg i seneste kvartal.

Ifølge Strategy Analytics nyeste rapport tegner Apple sig nu for 30,4 pct. af det amerikanske mobilsalg, mens Samsung falder ned til 25,1 pct.

Set i forhold til samme periode forrige år, er Samsung generelt i fremgang med et resultat på 24,2 pct. I tredje kvartal 2016, hvor Apple til gengæld taber markedsandele med et 32,5 pct. Forrige år.

Styksalget tegner et lignende billede, med 12 mio. solgte iPhones i Q3 2017 mod 13 mio. sidste år, og 9,9 mio solgte Galaxy-telefoner mod 9,7 mio. sidste år. Det samlede amerikanske mobilsalg er i perioden skrumpet fra 40,1 til 39,5 mio. enheder.

Samsungs skrumpende markedsandele i USA ændrer ikke ved, at mobilproducenten på globalt plan er den førende mobilproducent. Her tegner Samsung sig for godt en ud tre solgte smartphones på verdensplan (33,7 pct.) mens Apple tegner sig for en ud af fire (25,4 pct.)