Apple overvejer at understøtte RCS-standarden

En præsentation afslører, at Apple undersøger muligheden for at understøtte standarden RCS eller Rich Communications Services, som på sigt skal erstatte SMS.

Apple overvejer at understøtte RCS-standarden

I mange år har det været muligt at sende såkaldte iMessage-beskeder via appen Beskeder på iPhone, iPad og iPod touch – en tjeneste, som fungerer glimrende på tværs af iOS-enheder, men så snart iOS-brugere kommunikerer med andre, som ikke bruger iOS (primært Android), så opstår der ofte problemer.

Det skyldes, at der har manglet en fælles standard til at sende avancerede tekstbeskeder via ens mobilnummer på tværs af styresystemer – indtil standarden Rich Communications Services (RCS) blev lanceret i den første udgave i 2012. RCS er tiltænkt som efterfølgeren til efterhånden noget forældede SMS-teknologi, som Apple i dag anvender, når modtageren ikke kan modtage SMS-beskeder.

RCS

Det kan dog muligvis ændre sig, for en præsentation viser nemlig, at Apple overvejer at implementere teknologien. Det skriver hjemmesiden 9to5Mac. Præsentationen blev afholdt den 24. oktober af GSMA, som er en sammenslutning af cirka 800 mobiloperatører rundt om i verden.

Denne præsentation viser, at Apple “for nyligt har været i dialog med GSMA og operatorer om at inkludere RCS i iOS” med henblik på at forbedre brugeroplevelsen, når der sendes beskeder fra Apple-enheder til enheder, der ikke er fra Apple. RCS-teknologien er også i Apples søgelys, fordi der skal forberedes en fremtid, hvor der lukkes ned for 2G – og dermed SMS.

Læs også: Google viser nye funktioner med RCS, efterfølgeren til SMS

Præsentationen viser også, at operatører rundt om i verden har lagt pres på Apple for at få it-giganten til at tilslutte sig RCS. Og lige netop Apple kan siges at være den manglende brik i det enorme puslespil, som for alvor får RCS-teknologien til at vinde indpas. Udrulningen af RCS er en omstændig affære, fordi det kræver, at flere parter understøtter teknologien. Først og fremmest skal smartphoneproducenter understøtte teknologien i de apps, hvor der sendes beskeder. Det er efterhånden sket for længe siden.

RCS
Dette er de nuværende partnere, som er en del af RCS-standarden.

Det største problem har været at få teleselskaberne til at understøtte teknologien. Ligesom med SMS-standarden er det teleselskaberne, der driver teknologien og sørger for, at beskederne – via dit telefonnummer – sendes fra a til b over deres netværk.

RCS-standarden giver langt flere muligheder såsom at sende billeder og videoer i høj kvalitet, modtage interaktivt indhold fra tjenester og lave tale- og videoopkald. Det er dog forbundet med omkostninger at understøtte RCS, så indtil videre har vi ikke set mange danske teleselskaber understøtte teknologien.

Læs også: Apple kan være på vej med understøttelse af RCS

Telenor valgte dog at understøtte RCS i starten af 2017, men det er altså lige nu begrænset, hvor mange kontaktpersoner, man kan udnytte de nye funktioner med. Hverken TDC Group3 eller Telia understøtter endnu teknologien. I udlandet er store operatører som at&t, Deutche Telekom, Sprint, Orange, T-Mobile, Verizon og Vodafone dog begyndt at understøtte teknologien.

RCS
Her ses et eksempel på, hvad der er muligt med RCS. Foto: Google

Hvis Apple vælger at understøtte RCS en skønne dag, vil det formentlig betyde en meget større kompatibilitet mellem iOS-enheder og eksempelvis Android-enheder. Dermed vil der formentlig ikke gå lige så mange funktioner tabt, hvis en iOS-bruger sender interaktivt indhold til en person, som ikke bruger en iPhone – og omvendt.

Det vides ikke, hvornår RCS kan blive understøttet i RCS, hvis Apple altså vælger at tage standarden til sig.