Apples svar på MobilePay ruller ud i iOS 11.2

Det er nu muligt at sende og modtage penge med Apple Pay Cash i den seneste version 11.2 af iOS. Indtil videre virker det dog kun i USA.

Apples svar på MobilePay ruller ud i iOS 11.2

MobilePay må forvente stærk konkurrent fra Apple inden for en ikke så nær fremtid. Apple er nemlig begyndt at udrulle funktionen kaldet Apple Pay Cash, der lader dig sende og modtage penge mellem individer helt som danskerne allerede er vant til med MobilePay.

Funktionen er gjort tilgængelig i iOS 11.2, som Apple netop har måttet udgive i en fart, da der viste sig at være en alvorlig fejl i iOS 11.1.1 og 11.1.2. Det er endnu ikke alle, som har fået adgang til Apple Pay Cash, da funktionen endnu er ved at rulle ud. Derudover er den i første omgang også kun tilgængelig for brugere i USA.

Læs også: Nu kan du betale med Apple Pay i Danmark

Apple Pay Cash er en funktion, der fungerer imellem Apple Pay-appen ’Wallet’ og besked-appen ’Beskeder’. Først og fremmest skal du have sat et betalingskort op i Wallet-appen ligesom hvis du vil betale med Apple Pay i butikker. Dernæst er det egentlig blot at tage Beskeder-appen i brug som normalt. Her vil du nederst i en samtale i appen, mellem kameraikonet og tekstfeltet, se et nyt ikon, hvor du kan sende og anmode om penge.

Direkte inde i Beskeder er det blot at vælge et beløb, hvorefter du skal godkende transaktionen med Touch ID eller Face ID i iPhone X. Straks sendes der en besked i samtalen om, at pengene er sendt eller at der er sendt en anmodning – og det er sådan set det.

Læs også: Sådan betaler du med Apple Pay [TIP]

Eftersom Apple Pay kom til Danmark i slutningen af oktober, er der formentlig ikke noget, der står i vejen for en lancering af Apple Pay Cash i andre lande, heriblandt Danmark. På den danske Apple Pay-side oplyser Apple dog ikke, at Cash-funktionen kommer ’dette efterår, ligesom Apple gør det på den amerikanske side. Det kan derfor godt være, at du må væbne dig med tålmodighed for at få lov til at benytte Apples MobilePay-lignende funktionalitet.