Coronapas-appen er snart klar – sådan ser den ud

Der bliver arbejdet på højtryk med at få færdiggjort coronapas-appen, som forventes færdig i næste måned. Nu kan vi få det første indtryk af den.

Coronapas-appen er snart klar – sådan ser den ud

Digitaliseringensstyrelsen giver os nu et indtryk af den snarligt kommende coronapas-app, som vi alle sammen kommer til at rende rundt med på vores smartphone. Appen indholder oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar og tidligere smitte, og er nu tæt på færdigudviklet.

Læs også: Google Maps viser nu COVID-19-statistik

Appen er udviklet således, at den vil kunne bruges i både Danmark og udlandet. Man kan nemlig skifte mellem to profiler, hvor kun de nødvendige informationer oplyses. Appen vil derfor kunne benyttes til at dokumentere et gyldigt coronapas i både Danmark og ved rejser i EU. Appen skal gøre det lettere for danskere at rejse mere frit på tværs af landegrænser. Der arbejdes i EU samtidig på, der sikres anerkendelse af de nationale coronapas-løsninger – uden at borgernes sundhedsdata lagres centralt.

Herunder kan du se de første billeder af appen:

Coronapas app
Sådan ser Coronapas appen ud.

Coronapas-appen forventes færdig sidst i maj

Der er siden februar blevet arbejdet på højtryk med at få appen gjort klar til download. Digitaliseringensstyrelsen oplyser at appen er 80 procent færdig samt at den forventes færdig i slutningen af maj.

Bag appen står Digitaliseringensstyrelsen og et advisory board, som rådgiver om blandt andet anvendelighed, håndtering af data og sikkerhed. Det er repræsentanter for Dataetisk Råd, Cybersikkerhedsrådet samt Københavns Lufthavne, Tivoli og Divisionsforeningen.

Læs også: COVID-19 har gjort energiregningen større