EasyPark udsat for cyberangreb – kundedata stjålet

Easypark har netop offentliggjort, at de den 10. december blev udsat for et cyberangreb, hvor flere kunders data blev stjålet.

EasyPark udsat for cyberangreb – kundedata stjålet

En af de mest populære apps til parkering i Europa er blevet udsat for et hackerangreb, hvor kundernes data er blevet stjålet.

Se også: Seneste nyt om smartphones i Danmark

Easypark ramt af hackerangreb

Parkeringsappen Easypark har udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller om et hackerangreb, der blev udført på deres tjenester.

Easypark fortæller, at cyberangrebet blev udført den 10. december, hvor hackerne fik adgang til flere kunders data. Deres sikkerhedsteam reagerede hurtigt på angrebet, oplyser Easypark. Fremover vil Easyparks eget sikkerhedsteam, inklusive eksterne sikkerhedseksperter, arbejder hårdt for at sikre at effektiv sikkerhed og beskyttelse af brugernes private oplysninger.

Se også: Årets bedste elbiler kåret – se vinderne her

Heldigvis kan Easypark berolige de berørte kunder med, at der er tale om ikke-følsomme kundedata. Det kan være kundedata som navn, telefonnummer, fysisk adresse og/eller e-mailadresse. Hackerne kan også have fået adgang til enkelte cifre i betalingskort, men betalingerne kan ikke foretages med disse data.

Der blev ikke tilgået data om kundernes parkering, lokation eller køretøjsregistreringer. Easypark har underrettet de relevante myndigheder om datalækket.

Easypark er en af de mest populære apps til parkering i Danmark og i Europa med mere end 10 millioner downloads fra Google Play til Android-telefoner.

Se også: De bedste elbiler i Danmark i 2023

Berørte kunder informeres

Har du en konto hos Easypark, vil du nok gerne vide om dine data er blandt de stjålne. Easypark oplyser, at siden angrebet den 10. december løbende har kontaktet berørte kunder.

Det betyder dog ikke, at du går fri. Easypark er nemlig ikke færdige med oprydningen og vil fortsætte med at kontakte de berørte kunder. Easypark fortæller ikke hvor mange kunder, der har fået stjålet data i dette cyberangreb.

Se også: Se bedømmelse, test og sikkerhed for nyeste elbiler

Vi anbefaler:
Alle nye elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025
Sammenlign priser på elbiler
Guide til valg af ladeboks og udbyder