Fem smarte måder, du kan bruge Googles nye Find min enhed-funktion på

Googles nye "Find min enhed"-funktion gør det nemt at finde sin telefon og andre gadgets. Her er fem smarte måder, du kan bruge den nye Find min enhed-funktion til Android på.

Fem smarte måder, du kan bruge Googles nye Find min enhed-funktion på

Google er lige nu ved at lancere sin nye Find min enhed-funktion til Android. Den skal hjælpe brugere med nemt at finde deres forsvundne Android-enheder og andre opkoblede ejendele.

Googles nye Find min enhed-funktion er ved at blive rullet ud i hele verden. Den er også tilgængelig herhjemme. Ved at gøre brug af et nyt, crowdsourcet netværk med over en milliard Android-enheder kan Find min enhed hjælpe dig med at finde forsvundne Android-enheder og gadgets på et splitsekund.

Her er fem måder, som du kan bruge Googles nye Find min enhed-funktion på.

Læs også: Google klar til at advare Android-brugere om AirTag-stalking

1. Find offline-enheder

Find din kompatible Android-telefon og -tablet ved at ringe til dem eller se deres placering på et kort i appen – selv når de er offline. Google skriver, at Pixel 8- og 8 Pro-ejere takket være specialiseret Pixel-hardware også kan finde deres enheder, hvis de er slukkede, eller hvis batteriet er dødt.

Vi har prøvet at installere appen og opdatere vores Google Pixel 8-mobil, men det er endnu ikke lykkedes os at finde den eller få den til at afspille lyd, når den er slukket. Men det kan skyldes, at funktionerne ikke er helt rullet ud endnu.

Læs også: Endelig: Android 15 får desktop-tilstand

2. Hold styr på hverdagsting med kompatible Bluetooth-trackere

Fra maj kan du finde hverdagsting som dine nøgler, din pung eller din bagage med Bluetooth-trackere fra Chipolo og Pebblebee i Find min enhed-appen. Disse trackere, der er bygget specielt til Googles Find min enhed-netværk, vil være i stand til at give advarsler i appen om, at en ukendt tracker følger dig, uanset om en anden person har tilføjet sin tracker på en iPhone eller Android-mobil. Dermed kan du bedre blive beskyttet mod uønsket tracking.

Senere på året kommer der også nye Bluetooth-trackere fra eufy, Jio og Motorola.

Læs også: Send beskeder til alle via satellit med Google Beskeder i Android 15

3. Find ting i nærheden

Nogle gange er det, som vi leder efter, lige for næsen af os. Hvis du er tæt på din tabte enhed, men har brug for lidt ekstra hjælp til at finde den, vises knappen “Find i nærheden”, som hjælper dig med at finde ud af, præcis hvor den gemmer sig.

Du vil også kunne bruge dette til at finde dagligdagsting som din pung eller dine nøgler, når nye Bluetooth-trackere lanceres i maj.

Se også: Alt du skal vide om Android 15

4. Find enheder i hjemmet med Nest

Vi mister ofte hverdagsting som vores nøgler eller telefon derhjemme. Find min enhed -appen viser derfor nu en mistet enheds nærhed til dine Nest-enheder i hjemmet, hvilket giver dig et nemt referencepunkt.

Det kan være, at ens husnøgler, hvor man har en Bluetooth-tracker påsat, befinder sig i nærheden af en Nest-højtaler i soveværelset. Dermed ved man, at man altså skal kigge i soveværelset.

Se også: Nu kan du downloade iPhone-apps fra hjemmesider

5. Del tilbehør med venner og familie

I det nye Find min enhed-netværk fra Google kan man dele tilbehør, så andre kan holde øje med det i appen. Del for eksempel din husnøgle med din bofælle, fjernbetjeningen til tv’et med din ven eller bagagen med en rejsekammerat, så I nemt kan dele og genfinde ting, hvis noget bliver væk.

Find min enhed lover sikkerhed og beskyttelse af dit privatliv. Ifølge Google er der indbygget flere lag af beskyttelse i Find min enhed-netværket. Det skal hjælpe med at holde brugernes ting sikre og samtidig sørge for, at brugernes private oplysninger ikke er tilgængelige for andre, samtidig med at brugerne har kontrol over de enheder, der er forbundet til Find min enhed-netværket.

Det omfatter ende-til-ende-kryptering af placeringsdata samt aggregeret rapportering af enhedsplacering og en sikkerhedsfunktion, der giver yderligere beskyttelse mod uønsket sporing tilbage til et hjem eller en privat placering.

Den nye Find min enhed-app fungerer med enheder, der kører Android 9 eller nyere. Google skriver, at hovedtelefoner fra JBL, Sony og andre produkter snart bliver en del af Find min enhed-netværket med kommende softwareopdateringer.

Læs også: EU: Apple, Google og Meta overholder ikke ny EU-lov