Google Maps får opdateret design og nyt logo

Google fejrer Google Maps’ 15-års jubilæum og giver i den anledning appen et designløft. Nu er det endnu lettere at finde rundt i Google Maps til Android og iOS.

Google Maps får opdateret design og nyt logo

Google Maps er for mange blevet en uundværlig app, når man skal fra a til b eller udforske nye steder på ferien. Selv om appen er manges foretrukne navigationsapp, ligger Google ikke på den lade side.

I anledning af, at appen fylder 15 år, giver Google nemlig Maps-appen en overhaling af designet. Det oplyser Google i en pressemeddelelse.

Nyt logo

Den mest iøjefaldende nyhed er ikonet, som nu udelukkende består af den velkendte markør, som man kan placere på kortet. Markøren har Googles velkendte blå, røde, grønne og gule farve som baggrund, så ikonet nu matcher Googles øvrige ikoner.

Se udviklingen af Google Maps’ ikon i videoen ovenfor.

Læs også: Huawei opruster med Google Maps alternativ

Google Maps
Foto: Google Maps

Nye faner gør det nemmere at finde rundt

Google Maps er spækket med et utal af funktioner, der gør det nemmere at finde rundt og udforske nye steder. Hidtil har Google delt de mange funktioner op i de tre faner Udforsk, Pendling og Til dig. Men efter den designopdatering består Google Maps nu fem forskellige faner: Udforsk, Pendling, Gemte, Bidrag og Opdateringer.

Læs også: Trafikprop på Google Maps forårsaget af 99 mobiler

De nye faner i bunden af Google Maps gør det altså en smule nemmere at finde de steder, du har gemt og besøgt, ligesom Google også giver dig nemmere mulighed for at bidrage med ændringer til kortet, tilføje nye steder, skrive anmeldelser og dele fotos af steder. I fanen Opdateringer kan du få inspiration til seværdigheder i nærheden, du ikke må gå glip af, og det er muligt at chatte direkte med virksomheder, så du kan få svar på eventuelle spørgsmål.

Foto: Google

Bliv klogere på forholdene i bussen og toget

De seneste år har Google fokuseret særligt på at optimere Google Maps til pendlere, som rejser med offentlig transport. Sidste år lancerede Google blandt andet muligheden for at se et estimat på, hvor fyldt toget eller bussen på din rute er.

I den nye opdatering supplerer Google med muligheden for at se temperaturen, tilgængeligheden, videoovervågning og antallet af tilgængelige togvogne. Ikke alle funktioner er dog tilgængelige globalt. På nuværende tidspunkt er det for eksempel kun muligt at se antallet af togvogne i Japan. Det er dog ikke utænkeligt, at vi får funktionen at se andre steder i fremtiden.

Læs også: Apples redesignede kort skal udfordre Googles Maps

Foto: Google

Livevisning af steder i Street View

Sidste år introducerede Google muligheden for at få steder i Google Maps vist i Street View, så du kan pege telefonens kamera rundt i bybilledet og blive assisteret på skærmen i retning af det sted, du leder efter. Nu har Google opdateret Live View-funktionen, så den viser afstanden til det sted, du er ved at blive guidet hen til.

Google oplyser, at de mange nye ændringer ruller ud i løbet af marts måned. Som altid kan det dog variere fra land til land, da Google ruller opdateringer ud gradvist.

Læs også: Google Maps viser nu hastighedsgrænser i Danmark