Googles erstatning for Android Auto rulles ud i flere lande

Google udvider nu tilgængeligheden af deres erstatning for Android Auto, som går under navnet Google Assistent Driving. Prøv det nu.

Googles erstatning for Android Auto rulles ud i flere lande

Måske var du ikke klar over det, men det er Googles plan at erstatte Android Auto – dog kun på telefonen. Google Assistent Driving bliver erstatningen for Android Auto på telefonen, og nu bliver det rullet ud i flere lande.

Google Assistent Driving blev vist frem tilbage i 2019 på Google udviklerkonference, Google I/O, hvor det derefter rullede ud i USA i slutningen af 2020. Det er ikke ligefrem gået hurtigt, men nu bliver den nye funktionalitet gjort tilgængelig flere lande. I typisk Google-stil, så oplyser de ikke hvilke lande. Indtil videre er den nye funktion blevet opdaget i Storbritannien.

Opdatering: Google har nu afsløret, at Google Assistent driving i denne omgang rulles ud i Australien, Storbritannien, Irland, Indien og Singapore.

Læs også: Google Maps viser nu trafiklys på kortet

Hvad er Google Assistent driving?

Google Assistent driving er en funktion, eller app, som skal erstatte Android-telefonens indbyggede Android Auto. Den kan hjælpe med at læse og sende meddelelser, foretage opkald og styre medier med din stemme, så du ikke behøver at forlade navigationsskærmen og samtidig kan holde øjnene på vejen.

Her kan du se Googles præsentation af Google Assistent driving:

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Kan jeg prøve Google Assistent driving nu?

Google Assistent driving er altså ikke rullet officielt ud i Danmark endnu, og kender vi Google ret, så kan der sagtens gå lang tid. Har du fået lyst til at prøve funktionen nu, så findes der angiveligt en løsning – og det er meget simpelt. Flere har nemlig rapporteret, at ændrer man telefonens sprog til engelsk, så virker det.

For at tjekke om Google Assistent driving virker, skal man åbne Google Maps, gå til “indstillinger -> Navigationsindstillinger -> Google Assistent-indstillinger. Hvis du har, så vil du blive sendt videre til den nye brugerflade for kørselstilstand.

Når Google Assistent driving rulles bredere ud, så giver vi selvfølgelig besked om det.

Læs også: Google Maps rykker tættere på Android Auto