Her er den mulige dato for Apple-konferencen WWDC 2018

Apples udviklerkonference, WWDC, finder formentlig sted i perioden 4. til 8. juni, hvor nye udgaver af Apples software og ny hardware bliver vist frem.

Her er den mulige dato for Apple-konferencen WWDC 2018

Apple har endnu ikke selv meldt ud, hvornår dets store udviklerkonference, Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), finder sted.

Hjemmesiden MacRumors har dog gravet frem til nogle datoer, hvor Apple med al sandsynlighed holder den store udviklerkonference, som traditionen tro skydes i gang med en keynote.

Læs også: Medie: Apple afslører nye produkter næste måned

Ifølge hjemmesidens kilder vil igen i år Apple holde udviklerkonferencen i kongrescenteret McEnery Convention Center. Sidste år var første gang, at udviklerkonferencen foregik der. I årene 2013 til 2016 foregik det ved Moscone Center, men nu synes McEnery Convention Center at være det foretrukne sted.

WWDC
Sådan ser kalenderen ud for kongrescenteret, hvor WWDC 2018 angiveligt finder sted. Foto: Macrumors.com

Ud fra oplysningerne om, at Apple vil afholde konferencen der, har MacRumors taget et kig på, hvilke bookinger der er i kongrescenteret. Siden 2011 har WWDC fundet sted i juni måned – og som oftest inden for de to første uger af måneden.

McEnery Convention Center er dog allerede booket af andre konferencer i tre ud af fire uger i juni måned, og det efterlader én uge: nemlig uge 23. Det er dagene 4. til 10. juni, og WWDC foregår traditionelt over en periode på fem dage. Det vil med andre ord sige mandag til fredag i uge 23, eller fra den 4. til 8. juni.

Læs også: Medie: Apple udskyder nyheder i iOS 12, bl.a. ny hjemmeskærm

Formålet med WWDC er at vise Apples nye software frem for udviklere, men konferencen åbnes altid med en keynote, som også livestreames på internettet. Her viser Apple nyhederne frem for offentligheden, og det plejer at inkludere ny iOS-betasoftware, watchOS-software, macOS-software og tvOS-software. Dertil har Apple også for vane at løfte sløret for enkelte nye hardwarenyheder.

WWDC 2017 bød på en ny iMac, MacBook og MacBook Pro. Dertil kom også en ny iMac Pro, en 10,5” iPad Pro og højttaleren HomePod.

Årets WWDC-konference vil være en oplagt anledning til at afsløre en ny iPad Pro, som længe har været rygtet. Den ventes at få et iPhone X-lignende design med langt tyndere skærmkanter end tidligere og med det velkendte hak i toppen af skærmen.

Apple har for vane at udsende en invitation til WWDC i april måned – med undtagelse af sidste år, hvor invitationen allerede kom for præcis et år siden.