Microsofts Authenticator husker nu adgangskoder automatisk

Microsofts Authenticator bliver nu også en adgangskodeadministrator, som fungerer på tværs af Edge, Chrome og mobile enheder.

Microsofts Authenticator husker nu adgangskoder automatisk

Microsoft har lavet en ny adgangskodeadministrator, der synkroniserer legitimationsoplysninger på tværs af Edge-browseren, Google Chrome og mobile iOS- eller Android-enheder.

En forhåndsvisning af adgangskodeadministratoren er nu indbygget i Microsoft Authenticator, der er en gratis mobilapp, der bruges til multifaktorautentificering. Som mange andre adgangskodeadministratorer kan den autofylde adgangskoder i apps eller websteder på iOS eller Android.

Læs også: Microsoft vil bringe Android-apps til Windows 10

Adgangskoder synkroniseres automatisk

Adgangskoder synkroniseres via Microsoft Edge-browseren og kan deles på tværs af enheder ved hjælp af en Microsoft-konto. Man kan også synkronisere adgangskoder til Google Chrome ved hjælp af en ny Microsoft Autofill-udvidelse, der så kan synkronisere alle adgangskoder, der er gemt på ens Microsoft-konto.

Autofyldningsfunktionen er nyttig for brugere af Microsoft-konti, der arbejder på tværs af flere enheder, men en fuld adgangskodeadministrator som 1Password eller LastPass er fortsat et godt valg.

Den nye autofyldningsfunktion er allerede nu tilgængelig som en forhåndsvisning i Microsoft Authenticator, og man skal aktivere den som standardudbyder for autofyld i iOS- eller Android-indstillingerne på ens enhed. Autofyld fungerer kun med Microsoft Microsoft-konti og er deaktiveret for virksomhedsbrugere, der bruger appen til telefon-login eller multifaktorautentificering. Virksomheder skal figurere på en tilladelsesliste for at aktivere det for Microsoft Microsoft Authenticator-brugere.

Læs også: Sådan laver du en stærk adgangskode